HTC indrømmer snyd – næsten

HTC lægger ikke skjul på, at de gør, hvad de kan, for at få gode karakterer inden for benchmarks

HTC indrømmer snyd – næsten

Vi har her på mobilsiden tidligere berettet om doping inden for benchmarks, og HTC er et af de selskaber, hvis telefoner justerer præstationen, når de registrerer, at de bliver testet. Faktisk lægger de ikke engang skjul på det, de kalder det en funktion.

“For dem, der har brug for det, har vi i (M8) indført en ‘High Performance Mode’, som kan aktiveres og deaktiveres manuelt. Vi prøver at ramme en balance mellem ydelse og batteritid, men der er situationer, hvor ønsket om ydelse vægter højere end hensyn til batteriet,” siger HTC til cnet.com.

Det er den indstilling, som er blevet sat i gear, når HTC One (M8) har scoret højt på eksempelvis den anerkendte benchmark app AnTuTu. Den asiatiske model af (M8) er blevet kørt igennem den klassiske AnTuTu app og også AnTuTu X, som tager højde for disse indstillinger som kunstigt øger telefonens præstation, og (M8) scorede omkring en tredjedel lavere på AnTuTu X.

Indtil videre er det dog kun i Asien, at den indstilling kan styres manuelt, men muligheden skulle komme til i hvert fald USA via en softwareopdatering.