HTC One X er blevet markant bedre – tæt på Galaxy S III

Den seneste software opdatering sender HTC One X frem i bussen. Nu ånder One X Samsung Galaxy S III i nakken, men hvor længe.

HTC One X er blevet markant bedre – tæt på Galaxy S III

I HTCs One-serie som blev præsenteret ved Mobile World Congress tilbage i februar måned, er to ud af tre produkter rigtig gode; One X og One S. Den mindste i serien er One V, en mobil der på alle måder er en skuffelse, og for køberen, spild af penge.

Da jeg skrev den oprindelige test af HTC One X tilbage i april måned, endte vurderingen på fem ud af seks stjerner. Der var tale om HTCs hidtil bedste smartphone, men den manglede bare ”dét” ekstra, og flyttede sig således ikke forbi markedslederen Samsung Galaxy S III, der har taget hele Android-markedet med storm.

Noget af det mest irriterede jeg oplevede var et hakkende og haltende internet. Men også widgets og ikoner på frontskærmen genindlæste sig selv jævnligt, særligt når man fra en applikation gik tilbage til forsiden. Irriterede – og ikke en topmodel værdig.

Batteritiden var godkendt (en arbejdsdag) men ikke imponerende, og så synes jeg HTCs tastatur er voldsomt træls. Pilenavigationen under tastaturet er spild af plads, og giver blot en masse fejltryk.

Interfacet oplevede jeg som det mest flydende HTC til dato har bragt på markedet, men stadig ikke bedre end det, som Samsung præsterede med deres topmodel Galaxy S III.

Ny software til nye tider

Siden april måned er der sket noget. HTC har sendt en række småopdateringer ud, men i starten af måneden kom den første main-release, der for alvor flyttede One X.

– Stor opdatering ude til HTC One X

Det første jeg bemærkede efter opdateringen var forbedringer i brugerfladen og betjeningen. Der er simpelthen tale om et hurtigere interface, der faktisk flytter One X forbi Galaxy S III, der lige hænger et hak mere i det – naturligvis set med super-kritiske briller.

Den nye friske brugeroplevelse slår igennem i hele produktet og har også påvirket oplevelsen af telefonens generelle grundfunktioner.

HTC beskriver selv denne del således: ”Improved GPU / faster UI. For end user the differences are better overall performances”.

Meget bedre batteritid

Jeg havde ikke de store batteriproblemer i første testrunde af One X. Den kom fint igennem en travl arbejdsdag, men alligevel har HTC haft ambitioner om at gøre det endnu bedre.

Der er ingen tvivl om, at One X nu er LANGT mere strømøkonomisk, og selv efter brug af en halv times YouTube og netradio, blev batteriet ikke blevet tømt, og der var stadig rigeligt med strøm til resten af dagen.

Naturligvis er batteritid og strømforbrug meget individuelt, men jeg kan bestemt godt bekræfte, at der på dette punkt virkelig er sket noget.

Hurtigere og bedre på nettet

Jeg var på ingen måde imponeret over internetoplevelsen, da HTC One X for nogle måneder siden landede til test. Men også her har programmørerne formået at stramme op, og lytte til kritik. Selv Ekstra Bladets fulde website, der også på en computer er tung, er nu tålelig at anvende.

Internettet er slet ikke at sammenligne med det vi så i den første softwareversion. Så HTC kan sætte store plusser ind på kontoen for denne del.

Som en af de få producenter har HTC re-flow af tekster, det betyder at teksten på f.eks. en artikel tilpasses til skærmens bredde når der zoomes ind. Denne funktion savner jeg ofte på smartphones fra andre producenter.

Flere nyheder

HTC har også lavet justeringer omkring kameradelen.

– ”Camera AWB algorithm and CAF improvement – color and auto white balance improvement”, oplyser producenten.

Derudover er der forbedringer der relaterer til MediaLink, et par lydjusteringer samt en ny EA Games applikation. Her medfølger Dead Space som et gratis spil, mens der i pakken også er fire prøveversioner.

Udover det som vi nævner i denne artikel, er der også en lang række bugfixes og justeringer, der bidrager til en bedre oplevelse af produktet.

Tæt på Galaxy S III’s niveau

Selvom HTC i blandt andet Danmark er under pres fra Apple og Samsung, har det ikke forhindret dem i, at gøre et godt produkt endnu bedre.

Hidtil har det klart været Galaxy S III man skulle vælge, hvis man vaklede mellem en One X og S III. Men den nyeste softwareversion til One X har bragt produkterne tættere på hinanden.

HTC One X er kommet MEGET tæt på det niveau som Galaxy S III ligger på, og HTC må for min skyld gerne reklamere med, at jeg nu anbefaler produktet med en stjerne mere. Så nu har både One X og Galaxy S III samme karakter; seks ud af seks.

HTC har lovet at der kommer en Jelly Bean (Android 4.1) opdatering til One X, men ikke sat dato på. HTCs problem er dog, at rygterne er stærke omkring Jely Bean til Samsung Galaxy S III, der sandsynligvis bliver opdateret først. Så selvom produkterne nu er på niveau, vil Samsung nok trække fra med Jelly Bean-versionen, der på mange punkter er MEGET bedre end de hidtidige Android-udgaver.

Vi holder vejret, mens vi ønsker HTC tillykke med en fremragende softwareopgradering til One X.

HTC er også på vej med en tilsvarnede opdatering til HTC One S.

(Denne artikel er baseret på Android 4.0.4 med HTC Sense 4.1 / 2.17.401.2)

Den videre fortælling

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 22/8/2012 fulgte vi op med sagen om “Bonderøven” kan få mobilregningen til at eksplodere – Læs her. Se også seneste nyt om tematikken her..