HTC Sensation – de første tanker

Den kommende HTC topmodel Sensation er nok den mest interessante HTC-mobil i længere tid.

HTC Sensation – de første tanker

Det indtryk som står tilbage efter HTC’s præsentation af deres topmodel HTC Sensation, der tidligere havde arbejdstitlen “HTC Pyramid“, er, at nogle af HTC’s tidligere produkter godt kunne have været undværet.

Sensation’s størrelse virker god, og designet i aluminium gør, at der er tale om en mobil, der bestemt føles som “god kvalitet”.

Mens produkter som HTC Incredible S, og tildels også HTC Desire S og Wildfire S byder på mere leverpostej – altså mere af det samme – virker Sensation som langt mere innovativ.

3D-brugerflade

Som altid har HTC lagt deres brugerflade HTC Sense på toppen af Andriod (version 2.3.3), men denne gang har den fået et twist. Den forøgede processor- og grafikkraft gør, at HTC nu udnytter 3D-agtige muligheder.

Vejr-applikationen animerer nu over hele skærmen i et look som er helt nyt. Man kan sige, at vejret “kommer imod dig”.

Også forside-skærmene skifter nu med 3D-cube effekter – hvilket ser ret cool ud. Og selv på prototyperne er dette MEGET flydende. Generelt kan man sige, at Android og HTC Sense har haft ganske godt af at få en hurtigere hardware bag sig.

Hurtigt kamera og inkluderet filmtjeneste

HTC lover, at kameraet i HTC Sensation (8 megapixels) starter op hurtigere, end nogensinde før. Det skulle altså være slut med at misse et “moment”, fordi kameraet først skal starte. Når den endelige version af Sensation er klar, er dette klart noget vi vil have ekstra fokus på.

Sensation lanceres også med tjenesten HTC Watch, som ifølge pressepræsentationen skulle give brugeren adgang til at leje og købe film og TV-serier – og se dem på op til fem HTC enheder.

Spørgsmålet er dog, hvordan denne tjeneste ender med at fungere i Danmark, da der traditionelt altid plejer at være kæmpe udfordringer, når det kommer til rettigheder fra film og TV-producenter. Dette er også noget, vi på Mobilsiden.dk vil følge nøje.

Spændende, men dyr

Jeg synes det klæder HTC endelig at komme med en smartphone, der lever op til HTC’s tidligere ry for at være innovative. Det eneste års tid har HTC’s lanceringer været præget kraftigt af at skulle sælge mange telefoner bredt til alle målgrupper.

Med HTC Sensation har HTC faktisk en chance for igen at tiltrække dem, som i sin tid faldt for, at de netop kunne noget med nye ting, som konkurrenterne ikke kunne.

HTC Sensation er lækker og spædende – men også dyr (lige under 5.000 kroner ved salgsstart). Den store udfordring og spørgsmål bliver, om HTC formår at få produktet HELT færdigt inden salgsstart – og om de formår at få den til at køre uden fejl.

Jeg er positiv, men forbeholden. For i modsætning til, da HTC HD2 og HTC Desire kom på markedet, er konkurrenterne på smartphone-markedet blevet MEGET MEGET bedre.

Læs også:
Video: HTC Sensation: Her er den
– HTC Flyer snart i butikkerne
– HTC: Se HTC Sensation i vores konceptbutik
– Her er prisen på HTC Sensation
– Her er HTCs præsentations-video for Sensation