Huawei D1 Quad XL er landet til test

Første indtryk: Topmodellen Huawei D1 Quad XL er landet til test. Her kan du læse vores første indtryk.

Huawei D1 Quad XL er landet til test

Huawei har tidligere modtaget roser fra anmelderne, såvel som købere, for produkter som Huawei Honor der nåede topkarakter på Mobilsiden.dk, samt Ascend P1, der endte med fem ud af seks stjerner. En brugertest, som vi bragte tidligere, viser nogenlunde samme billede.

 – Test: Bruger godkender Ascend P1

Nu er topmodellen med det officielle navn D1 Quad XL landet til test. Der et tale om Huaweis topmodel, der ifølge dem selv, skal konkurrere 1:1 med HTC One X og Samsung Galaxy S III.

D1 Quad XL blev præsenteret som D Quad XL på Mobile World Congress 2012 i februar. Siden da, er navnet justeret en smule

Telefonen er i gang med at blive testet her på Mobilsiden.dk.

Huawei D1 Quad XL
Huawei D1 Quad XL. (Foto: Mobilsiden.dk).

En smule tyk…

Huawei D1 Quad XL er 10,9 mm tyk og vejer 148 gram, hvilket er noget tungere end Samsung Galaxy S III, der ligger nede på 133 gram. Mobilen føles i hånden som en ny version af den tidligere succes Honor.

Bagsiden er ru, nubret og med lidt gummifølelse. Dette er vildt godt, da man har et stabilt greb omkring den. Alt i alt er D1 Quad XL en buttet telefon, der ikke har de skarpe designlinjer, der normalt præger topmodellerne.

Stikket til headset er placeret i toppen ved siden af power knappen, og højre side har et par gode stabile volumentaster, mens front har de tre touch-følsomme taster tilbage, hjem og menu. Fremragende valg fra Huawei, der fungerer virkelig godt.

I salgspakken ligger et headset af den type, der giver en ondt i ørerne, bare ved at se på dem. Med andre ord, forbered dig på, at købe et headset hvis du er musikentusiast. Heller ikke lyden fra den indbyggede højtaler, er værd at fremhæve.

SIM-kortet er ”den gamle standard” Mini-SIM, og ikke hverken Micro-SIM eller Nano-SIM.

Huawei D1 Quad XL
Huawei D1 Quad XL. (Foto: Mobilsiden.dk).

Lavt lys på skærmen

Skærmen på 4,5 tommer af typen IPS+ LCD står flot, og er en fremragende mellem-størrelse, der er en tand mindre, end det vi finder på nogle af de konkurrerende topmodeller. Valget er bestemt ikke dumt, da mobilen bliver mere håndterbar med én hånd.

Standard-lysstyrken, når den står til automatisk, er som på Samsung Galaxy Nexus, Googles rene Android-mobil, justeret meget lavt. Det betyder, at man under normale lysforhold kun har skruet omkring 15 procent op for skærm-lyset.

Fordelen er længere batteritid, ulempen er, at skærmens kvalitet ender med at blive opfattet som halvdårlig. Først når der kommer mere lys på, kommer den virkelig til sin ret.

I øvrigt er opløsningen 720 x 1280 pixels med en pixeltæthed på 326 PPI, mod 306 hos Samsung.

Fotos taget med D1 Quad XL

Web-TV: D1 Quad XL – første indtryk

Huawei D1 Quad XL
Huawei D1 Quad XL. (Foto: Mobilsiden.dk).

Testen fortsætter…

Vi tester videre på Huawei D1 Quad XL og kommer snart med en stor anmeldelse.

Hvis der er noget du virkelig gerne vil vide, så smid en kommentar herunder. Så vil jeg prøve at få svarene med, når den endelige test er klar.

Vores testmodel kører på Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.

Produktet forventes at ligge klar til salg omkring midten af november måned.

Læs testen: Den endelige test af Huawei D1 Quad XL

Mere om tematikken

Der blev stadig hvisket i krogene. mobilsiden gik videre med historien. 10/10/2012 blev sagen bragt videre med en artikel der drejer sig om iPhone 5 – bedst, men innovationen mangler (mobiltest) – Historien kan læses her. Tjek også seneste nyt om temaet her.