Huawei høster milliarder på smartphones

Det går forrygende for kinesiske Huawei økonomisk, men mistanker om spionage spøger stadig.

Huawei høster milliarder på smartphones

Regnskabet for 2012 er fremlagt fra Huawei og det viser, at den kinesiske producent, har det godt, skriver Computerworld.dk.

I fjerde kvartal 2012 kunne de kalde sig verdens tredjestørste smartphone-producent og kunne desuden notere sig salgsindtægter i hele 2012 på 202 milliarder kroner. Nettoresultatet endte på omkring 14 milliarder kroner.

Huawei forventer vækst på ti procent om året

Salget af netværksudstyr udgjorde i 2012 73 procent. Dette forventer selskabet er faldet til 60 procent i 2017.

Huawei investerede i 2012 godt og vel 28 milliarder kroner i forskning og udvikling. Det svarer til 13,7 procent af selskabets indtjening.

Selvom selskabet økonomisk har fremgang spøger der stadig mistanker om spionage, hvilket Huawei også i forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet, måtte stå på mål for.

Huawei vil mistanke om spionage til livs

– ”Der har ikke været et eneste tilfælde af, at vores produkter skulle true cyber- eller netværkssikkerheden, og da vores netværksinstallationer i USA er tæt på nul, så har det på intet tidspunkt været muligt for os, at udgøre en trussel mod den amerikanske cyber-sikkerhed”, udtalte Guo Ping, en af Huaweis ledere, til Bloomberg News.

Læs også:
Huawei Ascend W1 – læs testen

Mere til fortællingen

Siden redaktionen publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 11/4/2013 vinklede vi sagen videre med en artikel der belyste emnet Huawei Ascend W1 – god Windows Phone til skarp pris (mobiltest) – Læs her. Se de seneste nyheder om emnet her.