Huawei mødt med skepsis

Ingen troede i går på Huawei’s direktør, da han trådte på scenen under CES 2014

Huawei mødt med skepsis

Da direktøren for Huawei i USA, Richard Yu, i går trådte op på scenen i Las Vegas og fremviste deres nye flagskib ’Ascend Mate 2’, en 6,1 tommer 4G telefon med Android 4.3 styresystem, 720p skærm, 2 GB RAM, 16 GB hukommelse og kameraer front og bag med henholdsvis 5 og 13 megapixels, blev opmærksomheden dog henledt i en helt anden retning.

For selvom der kunne tilføjes en levetid på over to dage på batteriet, så blev ingen af disse udmeldinger dog andet end løst noteret ned på de fremmødte journalisters notesblokke (iPads/tablets), da Richard Yu samtidig oplyste at AT&T ville stå for lanceringen.

Huawei har nemlig igennem længere tid været beskyldt for spionage mod amerikanerne, og dette har resulteret i, at ingen større netværk ønsker den påståede forlængede arm af det kinesiske regime indenfor dørene.

Firmaet er ellers kendt som leverandør af billige alternativer til de normalt bekostelige produkter hos kollegaerne fra Apple, Samsung og HTC, men når ligefrem USA’s sikkerhed står på spil, så melder selv de mest økonomisk rationelle fra.

Skulle man dog herhjemme være interesseret i den nye model, så oplyser Huawei, at den 9.5 mm tykke telefon kan afspille 100 timers musik eller seks film på en enkelt opladning.

Efterfølgende nyt i sagen

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 1/12/2013 kørte vi artiklen om Huawei Ascend Mate 2 specifikationer og billeder lækket – Næste artikel om temaet finder du her. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.