Huawei vil give Europa 5G netværk i 2020

Huawei vil sammen med Europa Kommissionen bringe 5G til Danmark og med teknologien følger en række interessante forbedringer.

Huawei vil give Europa 5G netværk i 2020

Da vi for nogle år siden snakkede 4G var vi selvsagt ellevilde fordi det giver os hurtigere adgang til vores elskede internet. 4G har hurtigere upload og download hastigheder og den teoretiske hastighed til smartphones er helt op til 100Mbit i sekundet. De fleste brugere oplever dog omkring 15-40Mbit/s, der dog også må siges at være yderst hæderligt. Hastigheder som var de færreste forundt for blot 5 år siden selv på en bredbåndslinje.

Næste skridt er 5G og det diskuterer EU og Huawei lige nu på et ”5G@EUROPE” seminar. At få 5G til mange lande er ikke umiddelbart en nem opgave, især ikke hvis man gnidningsfrit skal kunne benytte det hen over hele EU.

Uden at det skal blive alt for teknisk og kedeligt med politik, så lad os da bare smide godterne på bordet: 5G med Huawei og EU regner med at få hastigheder op til 10Gbit/s. Med 5G skal du altså ikke vente på at YouTube videoer loader eller frygte, at DR TV ikke har hastighed nok til at streame flydende.

Når vi snakker så vilde hastigheder, så er det klart, at der er andre teknologier der står og banker på døren, nemlig streaming af UltraHD, også kendt som 4K, 2160p eller bare minimum opløsning på 3840×2160. For spillere, Microsoft og Valve/Steam er der også streaming af spil til smartphones, som kan være interessante.

Desværre er der en enkelt lille hage. 5G kommer ikke i morgen, heller ikke første marts, nej vi skal vente til 2020 før der formentlig sker noget konkret for os forbrugere.

Men for industrien tager 5G lang tid at udvikle og du kan være sikker på at Huawei og andre IT-virksomheder ender med at bruge mange penge på udviklingen af 5G. Derfor er ”5G@EUROPE” mødet også så utrolig vigtigt, for jo før rammerne er plads, desto tidligere kan producenterne gå i gang med udviklingen.

5G i korte træk:
– Hastigheder på op til 10Gbit/s
– Mindre forsinkelse, ”latency”
– Større sikkerhed
– Mindre energiforbbrug
– lavere udgifter for industrien

Det bliver ikke mere win/win, men vi skal være tålmodige frem til 2020.

Kilde: Huawei

Flere nyheder i sagen

Interessen for temaet fortsatte. mobilsiden gik videre med historien. 10/2/2014 fik historien nye ben at gå på med en artikel med tematikken Windows Phone 8: Her er de fem bedst bedømte spil – Følg den videre histore her. Emnet dækkes fortløbende af redaktionen. Aktuelle nyheder om Smartphone finder du her. .