Huawei vil mistanke om spionage til livs

Den kinesiske producent, Huawei, undersøges netop nu i USA for spionage. Huawei afviser og vil bevise deres uskyld.

Huawei vil mistanke om spionage til livs

Amerikanerne advares netop nu mod de kinesiske producenter Huawei og ZTE, hvilket blandt andet gav sig til udtryk i tv-programmet 60 Minutes.

 – USA: Advarsel mod netværksgiganten Huawei

Mistanken bygger blandt andet på en rapport fra Pentagon, som har antydet, at Huawei har tætte bånd til det kinesiske militær.

Huawei er synlige på det danske marked, både i form af mobile bredbånds routere og smartphones. Men danskerne har umiddelbart ingen frygt for spionage.

Tidligere tog Huawei også konsekvensen af rygterne og oprettede, i tæt samarbejde med den britiske efterretningstjeneste, et center i Storbritannien, som sender produkterne igennem en grundig sikkerhedstest.

 – Huawei vil bevise de ikke spionerer

Rapporten fra Pentagon er ikke passeret på fakta. Huawei havde håbet den ville være objektiv, faktabaseret og mere fokuseret på den globale udfordring for it-sikkerhed. Selv før undersøgelsen begyndte, advarede formanden for undersøgelsen imod Huawei produkter.

Global IT-sikkerhed et problem for alle

Den globale IT-sikkerhed er et problem for hele information og kommunikationsteknologi-branchen (IKT), som ikke er behandlet i rapporten.

 – ”De fleste IKT-virksomheder, som er involveret i F & U kodning og en global produktion har den samme forsyningskæde – og IT-sikkerhed strækker sig ud over enkelte virksomheder og lande, hvilket komitéen ikke berører i rapporten,” udtaler Daniel Edlund, kommunikationsansvarlig i Huawei, til Mobilsiden.dk.

Huawei lover også, at de tager arbejdet med IT og IT-sikkerhed meget alvorligt, og har standardiserede processor og politikker, som skal imødekomme udfordringerne omkring internetsikkerhed.

Siden Huawei etablerede sig i 2007 er de også blevet taget godt imod af blandt andet de danske operatører og betragtes, som en pålidelig partner til levering af telekommunikationsudstyr.

Huawei gør som alle andre

Den kinesiske mobilproducent Huawei har tidligere også udtalt, at de vil benytte og tilpasse sig alle internationale standarder og støtte al forskning, som kan forbedre internetsikkerheden.

 – ”Vi vil fortsætte med at være åben for en tæt dialog med de danske myndigheder i evalueringen af sikkerheden af vores løsninger, samtidig med vi vil fortsætte arbejdet med vores kunder om udviklingen af løsninger, som forbedrer sikkerheden for forbrugerne,” siger Daniel Edlund fra Huawei til Mobilsiden.dk.

 – ”Vi vil også fortsat være i en åben dialog for, at komme disse påstande til livs og Huawei har ikke, og vil ikke, risikere vores succes og integritet af vores kunder til en tredjemand, hvad enten det er regeringer eller andre,” slutter Huawei til Mobilsiden.dk.

Mere til historien

Redaktionens interesse for emnet fortsatte. mobilsiden har holdt fast i temaet. Allerede d. 9/10/2012 publicerede vi en opfølgning med sagen; USA: Advarsel mod netværksgiganten HuaweiKlik her for fortsættelsen.. Det sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.