Hvad er bedst? Apple eller Android?

TEST: Styresystemerne iOS 4 og Android 2.2. er sat op mod hinanden. Få overblik over, hvad iOS 4 og Android 2.2 kan og ikke kan - på alt fra mail og kalender til administration og sikkerhed.

Hvad er bedst? Apple eller Android?

Der raser en sand krig på smartphonemarkedet. Der bliver kæmpet på markedsføring, design og ikke mindst om, hvilke styresystemer telefonerne skal køre på.

Ingen er endnu gået fra slagmarken som entydig sejrsherre, og en del har mistet livet undervejs.


Computerworld
og InfoWorld Test Center forsøger at kåre en vinder.

Android seriøst alternativ til iOS 4

InfoWorld Test Center, der udgives af IDG,  og som også står bag Computerworld, har testet de p.t. stærkeste kombetanter. David mod Goliat – Googles Android mod Apples iOS.

Android er stormet frem det seneste år, og bliver bare bedre og bedre.
Den nye version Froyo, formelt Android 2.2, er for mange kunder blevet standardalternativet til iPhone med bred opbakning fra mobilselskaberme og mobilproducenter som HTC, Samsung og LG, der ellers tidligere stod solidt bag Windows Mobile.

Men Apple har langt fra ligget på den lade side. Med de seneste to opdateringer til iOS er der taget hånd om længe kritiserede udeladelser som multitasking og administrationsfunktionalitet.

Testet på HTC Nexis og iPod Touch 3G

InfoWorld Test Center har testet, og valgt hvad der skulle testes på. Det blev Google Andorid 2.2 på en HTC Nexus One og iOS 4 på en iPod Touch 3G.

Følgende dele er blevet testet: E-mail håndtering, kontakter og kalender samt Exchange ActiveSync og brugerflade

Det er en omfatende test, som du kan nær-studere her.

Vinderen er…

InfoWorld Test Center kårer iOS 4 som vinderen på følgende baggrund: 

-“iOS 4 er den klare vinder. Forskellene mellem de to styresystemer viser tydeligt, at specifikationerne ikke fortæller hele historien.

iOS 4 har en langt mere intuitiv grænseflade, der gør brugen af e-mail, kontakter og kalendere langt lettere end i Android 2.2, og Apples styresystem har samlet set en større funktionalitet.

Når det kommer til erhvervsbrug, dumper Android simpelthen de fleste virksomheders krav. Applikationen TouchDown kan omgå størstedelen af manglerne, men prisen er en ringe integration med styresystemets øvrige funktioner.”

Hvad mener I? Er det Android eller iPhone, der er det bedste styresystem og hvorfor. Kom med jeres bud i kommentarfeltet nedenfor. 

Det videre forløb i sagen

Redaktionen har fulgt udviklingen og her er fortsættelsen på historien. mobilsiden gik videre med sagen. 2/9/2010 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med et indlæg omkring Apple-nyt: iPod Touch, Nano og Apple-TV – Artiklen finder du her. Er du interesseret i absolut seneste nyt om temaet, så klik her..