Hvad er dine bedste Windows Phone apps?

Hvilke applikationer skal man som nybagt Windows Phone ejer installere udover Angry Birds og Facebook?

Hvad er dine bedste Windows Phone apps?

Grønskolling…

Det noget negativ klingende ord kan vidst godt bruges omkring denne journalist, når snakken falder på Windows Phone. Jeg har nemlig for første gang erhvervet mig en telefon med dette system.

Jeg har i årevis benyttet telefoner med storset alle andre mobilstyresystemer lige fra MeeGo, Windows Mobile, Android over Symbian til Blackberry og Palm OS.

Men indtil nu har jeg ikke haft en Windows Phone telefon, og derfor har jeg ikke sat mig grundigt ind i styresystemet. Nu skal det være en saga blot.

Allerede nu eksploderer antallet af applikationer til platformen, så Windows Phone er på fremmarch. Står det til Nokia og Microsoft, så skal alle kende Windows Phone styresystemet i 2012.

Samsung Omnia W med Windows Phone 7.5

Valget fald på en Omnia W

Valget af en ny telefon faldt på en Samsung Omnia W, fordi det skulle være en simpel og billig telefon med front kamera.

Mobilsiden.dks chefredaktør John G. grinede godt nok lidt af den syv måneder “gamle” telefonmodel, som jeg havde valgt. Men som jeg ser på det, så er telefonen ikke gammel – det er derimod velafprøvet teknologi, og så kan den specifikationsmæssigt nogenlunde det samme som en Nokia Lumia 710.

Første skridt er selvfølgelig at lære alt om Windows Phone styresystemet, og få hentet nogle applikationer. Og det var så her, jeg løb panden imod muren – for hvilke applikationer skal man have på en Windows Phone?

Jeg søgte hjælp i Windows Phone foraet på Mobilsiden.dks søstersite, men jeg fandt ikke helt det, som jeg søgte efter.

Jeg skal være helt ærlig og sige, at jeg aldrig har været den store fan at applikationsbutikken Google Play, som jeg mener er alt for uoverskuelig, når man skal finde nye spændende applikationer.

På den anden side så skal Apple have ros for at have en overskuelig applikationsbutik, selvom Apple tit og ofte er blevet kritiseret for at været meget strikse med indholdet.

Google Play reddes dog af en ganske fornuftig applikationsbutik, som kan tilgås via en almindelig browser, hvilket hjælper noget på den elendige oplevelse, som man får via en mobiltelefon.

Men hvad gør man så, hvis både applikationsbutikken på ens telefon og på nettet er noget uoverskuelig rod?

Det problem har jeg med Windows Phone Marketplace, og jeg syntes, det er meget svært at finde de gode applikationer, og jeg syntes ikke det virker særlig overskueligt ved første øjekast. Det er et stor minus for Windows Phone platformen, men det skal ikke afholde mig for at prøve det af.

Så måske vores kære læsere kan hjælpe en stakkes Windows Phone nybegynder lidt på vej? Hvilke applikationer – udover Angry Birds, DMI byvejr og Facebook – er *must-have* applikationer på Windows Phone platformen?

Kom med dine bud på de bedste applikationer til Windows Phone i kommentarfeltet herunder.

Læs også:
Kom i gang med Windows Phone – tre tips
10 ‘must have’ apps til Windows Phone
Sådan sender du gruppe SMS på Windows Phone