Hvor meget fylder skærmen på mobilen? Se oversigten over bedste og værste her

Ønskescenariet med skærm på hele fronten er endnu ikke en realitet. Se her hvilken smartphone, der bedst udnytter pladsen.

Hvor meget fylder skærmen på mobilen? Se oversigten over bedste og værste her

Fronten på smartphones består som oftes af en stor skærm med højtalere, frontkamera og lyssensor placeret ovenfor. Nedenunder er knapper, enten seperate eller som en del af skærmen. 

Det er endnu ikke lykkedes nogle smartphone producenter at fylde 100% af fronten med ren skærmplads, og siden der skal være plads til det førnævnte hardware, er det formentlig heller ikke lige på trapperne. 

Mobilproducenterne har vist tydelige tegn på ønske om at presse mobilens skærm ud mod siderne, men også her er der udfordringer i fejlbetjeningen, der kan forekomme, når vi jo holder mobilen i en hånd. 

iPhone er værst 

Drømmescenariet er klart en mobil, der kan få mest mulig skærmplads ud af telefonens generelle størelse, og her er der kæmpe forskel på de forskellige mobiler. Det viser en ny illustration fra @somospostpc, som har postet billedet på Twitter.

Apples iPhone er blandt illustrationens allerværste til at udnytte mobilens størrelse med skærmplads til brugeren. Apples 3.5” skærm, vi blandt andet finder i iPhone 3GS, 4 og 4S, bruger kun omkring halvdelen af pladsen på fronten til selve skærmen. 

iPhone 5 og 5S har sneget sig op på en beskeden 20. og 21. plads med skærm, der fylder 60,6% af mobilens front. 

LG og Samsung er bedst 

Hos Apples konkurrenter går det langt bedre med at udnytte pladsen. LG G2 er den ultimative vinder, da skærmen her fylder 75,7% af fronten. I vinderfeltet finder vi andre mobiler som: Note 3, LG G Pro, Galaxy S4, Nexus 5, Moto X, Lumia 1520 og Lumia 1320, der alle holder sig over de 70%.

Fremtiden vil vise, hvordan producenterne vil sikre sig en førerposition i denne kamp om at presse mobilens skærm helt ud til kanten. 

Kilde: somospostpc

Sagen efterfølgende

Der er kommet nyt til sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. d. 12/2/2014 fulgte vi artiklen op med sagen; Tip: Få dine notifikationer skudt videre til browseren – Læs den her. Læs også seneste nyt om temaet her.