Hvornår kan iPhone multitaske?

Flere ting samtidigt er normalt på en computer. Men ikke på iPhone.

Hvornår kan iPhone multitaske?

Forestil dig en computer, hvor du ikke kunne modtage en messenger-besked, mens du arbejdede i Word. Eller hvor alle programmer skulle lukkes for at lave et Skype opkald.

På både computere og moderne mobiltelefoner hører dette fortiden til – med undtagelse af iPhone. Den kan ikke tygge tyggegummi og køre på cykel samtidigt.

Tilbage i sommeren 2008 annoncerede Apple push notifikationer til iPhone. Det skete på en udviklerkonference. Da den seneste iPhone-opdatering blev udsendt var den stadig uden denne mulighed, selvom Apple oprindeligt havde sat september 2008 som deadline.

Problemstillingen omkring push-teknikken, der er nyttig ved f.eks. messenger-programmer eller Facebook er, at iPhone ikke kan have åbne programmer kørende i baggrunden. Et hvert program skal således afsluttes, inden et nyt kan åbne.

Rygterne på nettet går nu på, at Apple arbejder på, at give brugerne adgang til at lade udvalgte programmer køre i baggrunden. Denne funktion skulle så angiveligt blive udsendt sammen med softwareversion 3.0.

Så indtil videre må iPhone-ejerne stå af cyklen, hvis der skal tygges…

Historien forstsætter

Tiden står ikke stille og det gør emnet heller ikke. Her får du den efterfølgende udvikling om temaet. mobilsiden gik et skridt videre. Efterfølgende d. 12/2/2009 publicerede vi sagen Windows-mobiler sparker iPhone ud af top 10 – Historien bringes videre her. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.