I dag kommer Android 5.0 Lollipop

I første omgang er det Nexus-ejere, der smiler mest, for alle andre må vente på, at Lollipop bliver bearbejdet

I dag kommer Android 5.0 Lollipop

I aften er det juleaften, vil mange nok komme til at synge en bestemt dag i december, og lidt samme følelse kan Nexus-ejere gå rundt med i dag. Dette er nemlig dagen, hvor Google offentliggør den færdige version af Android 5.0 Lollipop.

Læs også: HTC Nexus 9 – første kig på Googles luksus-tablet [WEB-TV]

Har man en Nexus-enhed, så kan man altså glæde sig til, at opdateringen dumper ind i notifikationsbjælken. Det er dog ikke alle, der får opdateringen på en gang, så der kan gå nogle dage, inden den dukker op.

Står der ikke Nexus på ens telefon eller tablet, så må man altså vente, til Lollipop er blevet tilpasset de forskellige producenters egen software. Vi har lavet en liste over de telefoner og tablets, der har fået bekræftet, at de får Android Lollipop, og den kan du se her.

Råd til de utålmodige

Hvis man ikke vil vente til opdateringen kommer over luften til ens Nexus, så kan man selvfølgelig tyvstarte. Det kan man ved hjælp af de såkaldte ‘factory images’, som man selv skal lægge over på telefonen.

Læs også: Få overblik over Android Lollipop med denne video gennemgang

På siden her kan du finde de seneste udgaver af disse factory images, og når Android 5.0 er klar, så kan man give gas.

Der er dog nogle forbehold, man skal tage sig. Eksempelvis følger ens data ikke med, så det er med at lave backups af billeder og den slags – ellers er de væk.