I Sverige må mobilen bruges i bilen

Nye undersøgelser viser mobiltelefoner ikke har nogen effekt på ulykkesstatistikkerne. Sverige er det eneste land i EU der må bruge mobilen i bilen.

I Sverige må mobilen bruges i bilen

Har du gået og troet Sverige var et forbudsland, så er der punkter hvor de har det nemmere end os.

Sverige er det eneste land i EU der ikke har forbud mod at tale eller sms’e under kørsel, og svenske eksperter ønsker det skal forblive sådan. Det skriver bt.dk.

Grunden til svenske eksperter ikke ønsker at ændre på det er, at folk for det første ikke overholder et forbud – men nye undersøgelser viser også, at mobiltelefonerne ikke har nogen effekt på ulykkesstatistikkerne.

Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) afleverede fornylig en rapport til den svenske regering med anbefalinger til, hvordan mobiltelefoner må bruges i bilen.

I stedet for forbud sætter svenske eksperter deres lid til, at teknik i smartphones skal øge trafiksikkerheden, måske ved en alarm udløses når der køres for hurtigt eller lignende.

Seneste tilføjelse til sagen

Siden vi bragte denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 12/4/2012 gik redaktionen videre og publicerede nyheden; Hvad gør du hvis du mister din mobil? – Læs den her. Redaktionen fastholder fokus. De sidste nyheder ser du her.