Indholdet på din mobil kan stjæles

Har du billeder eller beskeder, som andre ikke skal se? Her er opskriften på, hvordan du sikrer dig.

Indholdet på din mobil kan stjæles

Den største trussel mod din mobil er ikke virus eller spam, men venner og bekendte.

Glemmer du mobilen på skolen, jobbet eller til en fest kan enhver i ro og mag læse og kopiere dit personlige indhold, og langt fra alle billeder eller beskeder egner sig til andres øjne. I uheldige tilfælde kan ondskabsfulde personer offentliggøre hele dit liv på internettet.

 – “Vi beskytter vores computere, hjem og fortrolig information, men mobilen er helt og aldeles ude af fokus. Brugerne er nødt til at forstå, at mobilen indeholder rigtigt meget viden om vores liv”, siger Michael Dahl, der er Channel Manager for sikkerhedsfirmaet F-Secure i Danmark.

Løsningen er, at sikre mobiltelefonen med et beskyttelsesprogram, noget som sikkerhedseksperter betegner som yderst relevant, da hver tiende telefon bliver stjålet elller tabt.

Lås mobilen på lang afstand
En af mulighederne er programmet Mobile Security 5 fra F-Secure, der giver privatbrugere to unikke features, der hidtil har været forbeholdt store erhvervskunder.

Så snart du opdager mobilen er væk, kan du med funktionen ‘remote lock’ sende besked til mobilen om at låse, så ingen kan bruge den. Selv hvis mobilen genstartes er den stadig låst. Udskiftes sim-kortet sendes straks en sms til et mobilnummer du har defineret, med oplysninger om det nye simkorts telefonnummer og genkendelsesdata. Dermed kan du f.eks. ringe vedkommende op, der har taget telefonen.

Fornemmer du mobilen aldrig vil komme retur, kan ‘remote wipe’ slette alt mobilens indhold, uden du skal have den i hånden.

Mobile Security 5 koster 299 kroner om året, og kan flyttes med hvis mobilen udskiftes. Programmet virker til styresystemet S60 3rd edition (f.eks. Nokias E og N-serie). I staten af 2009 kommer de nævnte features også til en Windows Mobile-version.