Ingen navigation uden aktiv dataforbindelse på Nokia Lumia 800

Det er ikke muligt, at bruge GPS-navigation på Lumia 800, uden at dataforbindelsen er aktiveret.

Ingen navigation uden aktiv dataforbindelse på Nokia Lumia 800

Når du køber Nokia Lumia 800, så ligger navigationstjenesten Nokia Drive (på dansk Nokia Kørsel) på mobilen. Programmet gør det muligt, at navigere fra dør til dør – uden at skulle tænke på, at købe nye kort, eller for den sags skyld et navigationsprogram.

De ønskede landkort hentes ned til enheden via det trådløse netværk, og mobilen skal ikke løbende under kørslen hente de aktuelle kort via dataforbindelsen, sådan som det f.eks. sker i Google Maps Navigation på Android-enheder.

Men selvom dataforbindelsen teoretisk ikke er en nødvendighed, betyder det ikke, at mobilen kan hjælpe dig på vej, når forbindelsen er deaktiveret, f.eks. ved kørsel i udlandet, hvor man på grund af de høje takster, ikke vil have datatrafik aktiveret.

Når der ingen netforbindelse er, det vil sige, hvis f.eks. flytilstand er aktiveret, vil programmet ganske simpelt ikke starte op.

Nokia lover opdatering

Nokia bekræfter overfor Mobilsiden.dk, at offline-navigation på nuværende tidspunkt endnu ikke er muligt.

 – “Programmet skal være online for at funktionerne søg, rute-kalkulation og rutepreview virker. Kortdata kan man downloade hjemmefra. Det er kortdata-delen som er den datatunge del og denne kan man stadig undgå da disse gemmes lokalt, ” forklarer produktchef Niels Kjelstrup.

Han fortæller yderligere, at fuld offline-navigation kommer med en opdatering senere på året.

Nokia Drive indeholder fuld navigation i mere end 100 lande på 49 sprog.