Interessen for Android daler blandt udviklere

Der er for mange devices og for mange software-udgaver at understøtte.

Interessen for Android daler blandt udviklere

Efter nyhederne om, at udviklerne bag Battleheart, Mika Mobile, har droppet deres udvikling til Android-platformen, viser en ny rundspørge-undersøgelse blandt udviklere til mobil-platformene, at denne tendens muligvis er voksende.

Mika Mobile udtalte som forklaring for deres frafald af Android understøttelse blandt andet, at fragmenteringen indenfor platformen betyder, at det har krævet utallige timer at modificere shadere og tekstur-formater, så det virker på forskellige GPU’er.

Folkene bag rundspørge-undersøgelsen fandt, at selvom Android-platformen vokser, aftager interessen blandt udviklerne, som resultat af det massive opbud af enheder og dermed følgende forskellige hardware konfigurationer, der skal understøttes: det kræver simpelthen for meget tid at skræddersy sine apps ,så de passer på alle udgaver af Android, både hardware- og software-mæssigt.

Undersøgelsen viser, at ni ud af ti udviklere var “meget interesserede” i at udvikle til iPhone og iPad, hvor kun to ud af otte var interesserede i Android smartphones og 2/3 i Android tabletter.

Af de 2.160 adspurgte udviklere fra hele verden, viste de fleste endnu mindre interesse for RIM’s Blackberry-platform: under 16% af de adspurgte var interesserede i at udvikle for BlackBerry OS eller QNX-baserede PlayBook OS (der ellers var oppe på 20% for et par måneder siden).

Men det var ikke æble-centreret det hele: hele 38% af de adspurgte udviklere var interesserede i at udvikle for Windows Phone 7, hvilket placerer Microsoft OS’et på en solid tredjeplads efter iOS og Android.