Internettet er døende; længe leve applikationerne!

Vores internetbrug står overfor et paradigmeskift, og linjerne er trukket op...

Internettet er døende; længe leve applikationerne!

Det er en slet skjult hemmelighed, at Apple med lanceringen af deres App Store til deres iDevices fik ændret måden, vi som forbrugere tilgår og anvender internettet på.

Førhen gik man hen til sin computer, åbnede en browser, surfede hen til det website man var interesseret i, og kiggede så indtil man var færdig.

I dag har langt de fleste af os smartphones, og alle styresystemer har efterhånden deres egne App Stores.

Det betyder, at man på telefonerne i større og større grad nu har applikationer liggende til de sites, man besøger og bruger hyppigst. Krak har en app. Rejseplanen har en app. Bøvling Klit sommerhusudlejning har en app. Ej, ikke endnu – men det burde de!

Det korte og det lange er, at slutbrugerne i dag er blevet mere målrettet i deres surfning; fra at hoppe rundt på må og få, ledende efter guld-sites, har man nu den direkte sti liggende på sin telefon.

Det betyder så, at trafikken flyder i mere og mere målrettede strømme – strømme som reklame-folket er meget interesserede i; det er blevet utroligt meget nemmere at ramme sin målgruppe, efter der er kommet apps til!

Men det betyder også, at alle holder øje med Apple; en ny rapport fra USA viser, at de amerikanske smartphone-ejere nu bruger flere minutter med deres apps, end de bruger på at surfe på nettet “på den gammeldaws måde”…

Har Apple slået internettet ihjel, blot for at erstatte det med apps?

Overhales nettet af apps?

Noget kunne godt tyde på, at nettet er ved at blive overhalet af apps, på samme måde, som salget af CD’er for et par år siden blev overhalet af salget af MP3-filer?

Jeg bruger efterhånden kun “det åbne internet” til at foretage søgninger med – resten af min internet-tilgang foregår allerede gennem apps.

Dermed ikke sagt, at internettet er ved at dø – slet ikke! Det er jo ikke som om telefoni er uddød, bare fordi vi har instant messaging og e-mail. Og fastnet-telefonen hænger stadig ved, til trods for IP-telefoni og mobiltelefoner.

Blot vil det fremover blive sværere for firmaer der leverer mobileenheder, at bruge “verdens bedste webbrowser, der leverer det ÆGTE internet!” som salgsparameter, når brugerne alligevel hellere vil ha’ en app.

Det bliver spændende at se, hvordan og hvor hurtigt konkurrenterne får sparket mere gang i deres app stores – eksempelvis skal BlackBerry have fyret op under deres app store, hvis ikke deres ellers glimrende PlayBook skal dø en stille og ubemærket død grundet manglende brugertilslutning.

Den videre fortælling

Vi følger op med den seneste udvikling. mobilsiden fortsatte fortællingen. 27/6/2011 kom den efterfølgende historie med artiklen om Mobilproducenterne tvinges til at indføre NFC – Nyheden kan læses her. Se også seneste nyt om tematikken her.