iOS 4.3 tilfører iPad spændende nye funktioner

Apple frigav sent igår aftes “iOS 4.3 beta” til udviklerne – den kommende nye version af styresystemet til iPad, iPhone og iPod Touch.

iOS 4.3 tilfører iPad spændende nye funktioner

Artiklen er leveret af iPadsiden.dk

Apple frigav sent igår aftes “iOS 4.3 beta” til udviklerne – den kommende nye version af styresystemet til iPad, iPhone og iPod Touch.

Som altid er der ikke gået lang tid, før vi begynder at høre hvisken i krogene om de nye funktioner og ændringer i koden.

For det første så siges det, at hardware-knappen på siden af iPad’en igen vil kunne indstilles til at låse skærmens orientering – en feature som vi er mange, der har savnet siden den sidste opdatering fjernede denne funktion.

Som det kan ses i videoen nedenfor, så vil det fremover være muligt selv at vælge, hvorvidt man ønsker at knappen skal fungere som orienteringslås eller mute-knap – det kan vi li’!

Ud over den glædelige nyhed med knappen, så vil der øjensynligt komme nye touch-kommandoer i iOS 4.3.

Det skulle fremover blive muligt at benytte 4 eller 5 fingre til at gå ud af et program – noget man tidligere kun har kunnet gøre via den “fysiske” knap under skærmen.

Det skulle ligeledes blive muligt at få multitask-baren frem, ved at bevæge 4 fingre hurtigt opad fra bunden af skærmen. Helt sikkert et god ide, da vi ikke alle har nemt ved at dobbeltklikke på knappen under skærmen (mig selv inkluderet).

Derudover så forlyder det også, at man snart vil kunne skifte mellem apps, simpelthen ved af “swipe” 4-5 fingre mod højre eller venstre side af skærmen. Også et rigtigt spændende nyt tiltag, hvis du spørger os.

ios

Derudover så kan det hurtigt nævnes – for alle de mange iPhone brugere – at iOS 4.3 også bringer en spændende nyhed til iPhone. Det skulle efter sigende fremover blive muligt, at benytte sin iPhone som Wifi-hotspot – noget mange har ventet på, men ikke ligefrem regnet med ville komme. Dette kan du læse mere om ovre på mobilsiden.dk her.

iOS 4.3 har ikke fået en udgivelsesdato, men der plejer ikke at gå lang tid fra beta-udgivelsen til at brugerne endelig kan downloade den nye version.

Hvad synes du om de nye funktioner og ændringer? Er det noget vi kan bruge, eller er det bare varm luft?

KILDER:

http://www.macstories.net/news/breaking-apple-releases-ios-4-3-beta/

http://www.mobilsiden.dk/nyheder/din-iphone-kan-snart-fungere-som-wi-fi-hotspot,lid.14014/

Det sidste nye om emnet

Emnet er stadig relevant. mobilsiden fortsatte historien. 11/1/2011 blev sagen bragt videre med nyheden; Danmark er Nokia-land – men HTC er nummer ét – Forstættelsen i sagen kan læses her. Absolut seneste nyt om temaet kan du finde her.