Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iOS 7.1 advarer om køb i apps - den første gang

iOS 7.1 advarer om køb i apps - den første gang

Som del af den nye iOS 7.1 opdatering så informeres kunderne nu, om det såkaldte “15 minutters vindue” ved køb i apps.

App Store har længe haft det såkaldte “15 minutters vindue” implementeret. Det betyder, at når du køber en app eller andet, så går der 15 minutter, før du opkræves koden igen, selvom du fortsætter køb.

iOS 8: Nu skal Apples udskældte Kort forbedres

Funktionen er skøn for voksne mennesker, der ikke gider indtaste koden til deres Apple ID hver gang, men kan være potentiel farlig for børn, der bliver lokket til de forskelliges “køb i apps”, når de spiller på enhederne, og ikke ved hvad de siger ja til.

Apple skal tilbagebetale mindst 180 milioner kroner 

I sidste uge fortalte vi, at EU indkaldte Google og Apple til møde om “køb i apps”, da Europa Kommisionen ønsker at gøre noget ved de misvisende og såkaldte “freemium” apps, der lader til at være gratis i butikken, men koster når de åbnes.

Vi mangler endnu at se tiltag fra app-butikkerne omkring ændrede skiltning, og ingen ved reelt hvordan techgiganterne vil efterkomme kravene fra EU. Dog har Apple, som del af den nye iOS 7.1 opdatering, lagt en advarsel ind, som netop skal informere om “15 minutters vinduet” ved køb i apps. Det skriver AppleInsider.

EU vil tvinge Apple til at bruge universel oplader

Helthjertet kan man dog næppe påstå det er. I vores test er advarslen kun dukket op ved køb i apps, og altså ikke ved køb af apps fra App Store, hvor vinduet fungerer på nøjagtig samme måde. Der er sikkert mange forældre, der aldrig køber indhold i apps, og her vil det igen være ungerne, der præsenteres for den ændrede information.

Apple mod Samsung i USA afgjort

Mobilsiden.dk har tidligere lavet et udførligt Tip: Vis at det er dig der bestemmer over økonomien!, der let beskriver, hvordan man fjerner dette “15 minutters vindue”. Så hvis du er en bekymret forældre, så få styr på det en gang for alle. Det tager jo kun et øjeblik.

Kilde: AppleInsider

 
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies