iOS 8: Nu skal Apples udskældte Kort forbedres

Kritikken har siden iOS 6 haglet ned på Apples egen “Kort”-app, men nu tyder det på, at den skal forbedres med iOS 8.

iOS 8: Nu skal Apples udskældte Kort forbedres

Da Apple lancerede iOS 6 i 2012, havde de erstattet Google Maps app’en med deres egen Kort-app. Apples egen løsning bød på flottere og mere overskuelig kortmateriale, samt turn-by-turn navigation, hvilket dengang lød til at være årsagen til skiftet, da Google efter sigende ikke ville lade iOS brugere få adgangen hertil.

Apple fikser kortapp – sådan cirka

Vi har tidligere skrevet, at Apple Maps er mere data-effektiv end Google Maps. Apple havde nemlig gjort deres nye “Kort” app vector-baseret, hvilket for brugeren bidrog mindre dataforbrug og derved en enorm flydende brugeroplevelse. Android brugerne har haft vectorbaseret kortmateriale siden Google Maps 5.0, der var klar tilbage i 2010 på den konkurrende platform.

Apple udsender iOS 7.1 – hent den nu

Nu skal Apple Maps forbedres

Ifølge 9To5Mac, så forlyder det fra kilder, at Apple nu endelig vil forbedre deres Apple Maps, og derved følge op på et tidligere løfte om forbedring. Da Apple introducerede udviklerne for iOS 7 i sommeren sidste år, havde udseendet fået sig et gevaldigt løft, og som vi har beskrevet i denne anmeldelse Apple iOS 7 – Når en ny start lover godt

Der forventes derfor heller ikke markant udseendetsmæssige ændringer, og heller ikke ikke i kortmaterialet, men tværtimod forbedringer på data’en bag. iFølge kilderne, så vil iOS 8 endelig byde på offentlig transport som en del af den integrerede app. Denne feature har, som de fleste af jer ved, jo længe været tilgængelig på søgegigantens Google Maps.

Nokia hjælper iPhone-brugere med Maps

I skrivende stund kan Apples egen kort ikke selv fortælle brugeren, hvilken bus der kører fra A til B. Dog kan den indtastede rute retfærdigvis med et klik, tages over i en anden app som “Rejseplanen”, hvor information så bliver tilgængelig.

Traditionen tro så er Apple formentlig klar til at løfte sløret for iOS 8 på den årlige udviklerkonference(WWDC), så udviklerne har god tid til at optimere deres apps indtil offentlig lancering senere på året.

Hvilken kort-app bruger Mobilsidens iPhone-læsere? Apples egen eller Google Maps? 

Kilde: 9To5Mac

 

Mere til sagen

Der var endnu mere liv omkring temaet. mobilsiden gik videre med historien. 10/3/2014 gik redaktionen videre og publicerede et indlæg omkring emnet Apple udsender iOS 7.1 – hent den nu – Forstættelsen i sagen kan læses her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.