iOS-chefen forlader Apple – er Maps grunden?

Apple har netop meddelt, at iOS-chefen Scott Forstall forlader virksomheden næste år.

iOS-chefen forlader Apple – er Maps grunden?

Ændringerne efter Steve Jobs i Apple begynder så småt for alvor at vise sig. Tim Cook er godt i gang med at sætte sit eget præg på virksomheden. Det skriver Cnet.com.

Scott Forstall, som er iOS software chef i Apple, forlader virksomheden til næste år, det skriver Apple i en pressemeddelelse.

Grunden skulle angiveligt være, at han har nægtet at underskrive et brev med en undskyldning for problemerne med Apple Maps. Det skriver The Wall Street Journal.

 – Apple undskylder kortproblemerne

I en årrække har Scott Forstall været en af de mest fremtrædende chefer i Apple og nød også stor anerkendelse hos den nu afdøde stifter, Steve Jobs.

Forstall og Jobs kom til Apple sammen i 1997, hvor de begge kom fra Next.

Apples topchef Tim Cook og Scott Forstall var uenige om den offentlige undskyldning omkring problematikken i Apple Maps, skriver The New York Times.

Eddy Cue, som er chef for Apples online-butikker App Store og iTunes Store, vil med omgående virkning få ansvaret for Apple Maps og Siri.

jonathan ive apple designchef
Jonathan Ive, designchef og nu også ansvarlig for den grafiske brugerflade i iOS

Apples designchef får ansvaret for iOS

Samtidig med fyringen af Scott Forstall meddeler Apple også, at det bliver Apples designchef Jonathan Ive, som også vil få ansvaret for den grafiske brugerflade i iOS.

 – Apples designchef slået til ridder

Jonathan Ive er kendt for hans simplicitet, derfor spekulerer flere nu også i, om iPhonen vil udvikle sig i en ny og mere simpel retning med Ive som chef.

Ive får dog ikke hele ansvaret for iOS – foruden Eddy Cue, som tidligere nævnt, vil også Craig Federighi og Bob Mansfield overtage en del af Forstalls arbejdsopgaver.

Businessweek skrev sidste år et stort portræt af Forstall, hvor det også fremgik Jonathan Ive og Bob Mansfield har et anstrengt forhold til ham – og kun deltog i møder med ham hvis også Tim Cook var til stede.

Forstall vil frem til hans afgang i udgangen af 2013 varetage rollen som rådgiver for Tim Cook. Ifølge Forbes er dette formentlig for, at han ikke ender hos en konkurrent eller lignende i mellemtiden.

Historien forstsætter

Næste kronologiske indslag i fortællingen kommer her. mobilsiden fortsatte fortællingen. 5/10/2012 gik vi videre og publicerede sagen Apple mindes Steve JobsKlik her for den efterfølgende artikel.. Seneste nyheder om Tim Cook findes her..