iPhone 4 vs. Nexus S

Google’s nyeste Android telefon Nexus S har netop overhalet iPhone 4 i en stor speedtest.

iPhone 4 vs. Nexus S

En ny test viser, at Apples iPhone er langsommere til at indlæse internetsider end mobiltelefoner med Google’s styresystem Android. Det er det canadiske softwarefirma Blaze, som har foretaget den omfattende test.

I testen dystede en iPhone 4 (med iOS 4.3) mod Google’s Nexus S (med Android 2.3). Begge mobiltelefoner blev testet på 1.000 forskellige hjemmesider, hvor hver side blev indlæst flere gange på forskellige dage. Dette for at komme fejlkilder til livs.

Testen bød i alt på 45.000 sideindlæsninger, og på 84 procent af de indlæste sider var Nexus S igennemsnit 52% hurtigere til at indlæse siderne end iPhone 4.

Softwarefirmaet Blaze mener ikke, at det er selve hardwaren i telefonerne, som giver den store forskel i hastigheden, men derimod mener de forskellen er i internetbrowseren.

iPhone 4 benytter Apples browser Safari, mens Nexus S benytter Chrome.

“Vi havde forventet, at en af browserne kom ud af testen som vinder, men vi havde ikke forventet så stor forskel,” fortæller Softwarefirmaet Blaze.

Læs også:
 – Tvivl om iPhone 4 / Nexus S browsertest

Temaet følges op

Der er sket en del siden vi bragte historien. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. d. 25/2/2011 fulgte vi historien op med artiklen om HTC ChaCha sagsøgt – Nyheden kan læses her. Vi følger op på emnet. Se seneste nyt her.