iPhone 5 har betydet fald i Apples aktiekurs

Siden lanceringen af iPhone 5 er Apples aktiekurs dykket markant – faldet udgør mere end 70 milliarder dollar i markedsværdi.

iPhone 5 har betydet fald i Apples aktiekurs

Apple har solgt masser af iPhone 5, men telefonen har også fået Apples aktieværdi til at falde markant. Siden lanceringen af iPhone 5 er aktieværdien faldet med mere end 70 milliarder dollar i markedsværdi. Det skriver Mashable.

Apples aktie satte dog også alle rekorder inden lanceringen af iPhone 5 – til en aktiekurs der er svær at få til at fortsætte med kun at gå op.

 Apple-aktien fortsætter med at sætte rekorder

I mandags var aktien for første gang i mange måneder under 600 dollars, den er dog atter steget til lige over 640 dollars per aktie.

 Apples aktie er fordoblet det seneste år

Men til sammenligning var aktien oppe på mere end 700 dollars i dagene efter lanceringen af iPhone 5.

Ifølge Mashable skyldes dette blandt andet uro og begyndende strejker på Foxconn-fabrikkerne i Kina, hvilket sætter tvivl ved Apples evne til at levere alle de iPhones, som firmaet kan sælge.

Den omtalte fejl i Apple Maps har heller ikke gjort noget positivt for at hæve kursen.

Det sidste nye

Efterfølgende fulgte redaktionen op på temaet. mobilsiden fortsatte fortællingen. 10/10/2012 blev sagen bragt videre med artiklen iPhone 5 – bedst, men innovationen mangler (mobiltest)Klik her for den efterfølgende artikel.. Det sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.