iPhone 5S – sådan bliver det nye kamera

Kameraet i den nye topmodel iPhone 5S byder på mange spændende nyheder.

iPhone 5S – sådan bliver det nye kamera

 – ”People love taking photos – We wanted to get smarter and better” – således lød det fra scenen, da Apple præsenterede kameraet i deres nye iPhone 5S.

Billedsensoren er blevet 15 procent større. Billedsensoren er den chip, der opfanger billedet og sammen med objektivet i høj grad er bestemmende for billedkvaliteten. Objektivet i det nye kamera har en blænde på f/2.2.

iOS 7 er designet til at udnytte det nye kamera og indstiller selv hvidbalance og eksponering. En ny type flash kaldet True Tone vælger blandt 1.000 varianter en flasheksponering, der giver bedre flashlys og dermed pænere billeder.

For at undgå rystede billeder har kameraet også indbygget automatisk billedestabilisering, der korrigerer for de rystelser brugeren laver med hånden.

Kameraet i den nye iPhone kan blandt andet optage billeder i ”Burst mode”, hvor telefonen optager 10 billeder i sekundet, så længe udløseren holdes nede.

Den lynhurtige A7 processor analyserer de billeder der er optaget i ”Burst mode” og brugeren bliver præsenteret for det billede, der angiveligt er det bedste.

Der kan også optages panoramabilleder på op til 28 megapixel, hvor exponeringen kan justeres under optagelsen.

På video-siden optager telefonen HD-video ved 720p og er i stand til at optage 120 billeder i sekundet, hvilket giver mulighed for “Slo-Mo” video, altså video i slowmotion med flotte detaljer.