iPhone-applikationer stjæler dine kontaktoplysninger

iPhone-apps fra flere store firmaer, stjæler kontaktoplysninger fra din telefonbog, for at skaffe nye kunder.

iPhone-applikationer stjæler dine kontaktoplysninger

Applikationer fra firmaer som twitter og Instagram kopiere oplysninger fra din iPhones telefonbog og sender dem retur til udviklerne. På den måde har firmaerne adgang til dine venners kontaktoplysninger og kan dermed forsøge at hverve nye kunder, skriver ComON.dk.

Efter flere dage med kritik, indviliger Apple nu i, at kunderne fremover skal godkende indsamling af data fra telefonerne.

I sidste uge kom det frem, at iPhone-app’en Path kopierede hele telefonbogen på telefonen og sendte den retur til firmaets server. Denne praksis er nu stoppet, men mange andre applikationer sender også kontaktoplysninger fra telefonen til udviklerne.

Sikkerhedsfirmaet Lookout, har tidligere anslået, at omkring 11 procent af alle iPhone-apps søger oplysninger i telefonbogen. Firmaet Venturebeat mener dog, at antallet er væsentligt højere.

På Android-enheder skal brugerne godkende dataindsamling, inden installation af en applikation.

Opfølgning på artiklen

Næste interessante artikel i sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 9/2/2012 gik vi et spadestik dybere og bragte en historie med fokus på Derfor får iPhone 4 ikke Siri – Følg den videre histore her. Se også seneste nyt om tematikken ved at trykke her..