iPhone er danskernes smartphone

Apple iPhone er danskernes foretrukne smartphone, uden diskussion.

iPhone er danskernes smartphone

Kampen mellem tilhængere af Android-smartphones i den ene lejr og iPhone-holdet i den anden, er ofte rødglødende, og hvert hold forsvarer netop deres valg af smartphone.

Uanset om man kan lide at høre det eller ej, så er Apples iPhone den smartphone, at flest danskere foretrækker. Præcis hvor mange vides ikke, da de eksakte salgstal er omgærdet af hemmelighedskræmmeri i mobilbranchen.

Dokumentationen er forskellige undersøgelser og salgstal, der over tid har tegnet et tydeligere og tydeligere billede af Apples dominans her i landet.

I en analyse gennemført medio februar 2012 af YouGov for FDB Analyse, blandt 2.003 respondenter, svarer 26 procent ”iPhone” på spørgsmålet ”Har du en eller flere af følgende smartphones”. En smartphone på Googles Android-system har 24 procent, ifølge tallene.

Flest kunder hos Apple – men faldene sommersalg

I årets første kvartal var iPhone det dominerende telefonbrand, og Apple sad således på næsten 40 procent af smartphone-kunderne, viser tal fra TDC, der også bemærker, at HTC og Sony taber terræn, og i kvartalet er de klart distanceret.

– ”Det mest solgte telefonbrand indtil nu i året er iPhone og salget fortsætter ufortrødent, de har simpelthen ramt noget rigtigt,” fortæller TDCs indkøbschef Morten Steen Jensen.

Han bakkes op af salgsdirektøren i Telia.

– ”Den mest populære telefon indtil nu i år er iPhone – det er både målt i styk og værdi. Det er ubetinget, at Apple er nummer ét, virkelig ubetinget. Andre producenter lancerer også topmodeller, som der sælges mange af, men slet ikke nok til at slå Apple af pinden,” forklarer Michael Bech fra Telia.

Han forventer, at Apples volumen vil flade ud henover sommeren, frem mod en forventet ny iPhone i efteråret.

Tablet-markedet ejes også af Apple

Apple har ikke kun fat i danskerne på smartphones, også tablet-markedet, sidder den amerikanske virksomhed på.

Hver femte dansker har en tabletcomputer – og blandt disse har tre ud af fire valgt at købe en iPad, viser tallene fra FDB Analyse, og det til trods for, at blandt andet Asus, Motorola og Samsung, har alternativer til iPad’en.

Blandt dem der endnu ikke har en tablet, forventer 45 procent, at anskaffe sig en, inden for det kommende år.

Historien efterfølgende

Her finder du efterfølgende nyt og link til de seneste nyheder om temaet. mobilsiden kørte videre med bolden. d. 29/5/2012 dykkede vi igen ned i emnet med en sag med fokus på Måske ikke Android 4.0 til HTC Flyer – Den finder du her. Få også seneste nyt om temaet ved at trykke her..