Iphone er mobilspillenes nye konge

Det stigende udvalg af smartphones har medført en tiltagende interesse for download af spil til mobilen. Iphone-ejerne henter flest spil af alle.

Iphone er mobilspillenes nye konge

Apples iPhone er den mest anvendte telefon til download af spil. Det viser nye tal fra analysefirmaet comScore.

Således stod iPhone-brugerne for 14 procent af de mobilspil, der blev downloadet i november 2008 i USA. 32,4 procent af alle iPhone-ejerne medgiver at have hentet et spil i denne måned, hvilket er betydeligt mere end de 3,8 procent, der repræsenterer gennemsnittet for samtlige mobilbrugere.

spil nyt artikelfoto

Interessen for spil stiger

Den generelle interesse for mobilspil er i stor fremgang. I november 2008 downloadede 8,5 millioner amerikanere et spil til mobiltelefonen. Det er en stigning på 17 procent i forhold til året forinden.

Ifølge comScore-analytiker Mark Donovan skyldes det især det stadigt stigende udvalg af smartphones, der er med til at udvide grænserne for, hvilke spil en telefon kan håndtere.

– “Den store vækst på smartphone-markedet i USA har givet mobilspillet et boost, da 34 procent af dem, der downloaded et spil i november, gjorde det fra en smartphone,” siger Mark Donovan i en pressemeddelelse.

I 2007 var der ikke en eneste smartphone på listens top ti, der til gengæld havde Motorolas RAZR i spidsen. I den nye opgørelse er seks ud af de ti mest benyttede telefoner til download af spil – en smartphone.

Opfølgning af sagen

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. mobilsiden gik videre med historien. 2/2/2009 gik redaktionen videre og fulgte op med sagen; Ugens rygter: C903 fortsætter – Dell og Acer tæt på – Næste artikel om temaet finder du her. Læs også seneste nyt om emnet her.