iPhone: Norge sænker priserne – Danmark nægter

Norge følger nu efter Sverige, og sænker priserne på iPhone-abonnementer. Danmark skal ikke forvente lignende tiltag.

iPhone: Norge sænker priserne – Danmark nægter

Sidste uge offentliggjorde Telia Sonera i Sverige, at de ville sænke prisen på iPhone, samt tilbyde flere abonnementer. Det skulle løse konflikten, hvor forbrugerne brokkede sig over mangel på fri datatrafik. I Norge har Netcom eneret på salget af iPhone 3G, og de følger nu efter.

Netcom har præsenteret et alternativ til deres iTalk-abonnementer, hvor forbrugerne kan få fri datatrafik. Prisen bliver dog 465 danske kroner om måneden, og man skal betale 40 øre/min for samtale, 80 øre for opkaldsafgift og 50 øre/sms. Prisen for iPhone 3G med abonnementet bliver 3.060 danske kroner for 8GB og 3.900 kroner for 16GB.

Den samlede pris med det nye abonnement bliver 8.629 kroner delt ud over en bindingsperiode på 12 måneder. Det er dog uden samtale og sms.

Telia i Danmark følger ikke efter

Til trods for at Sverige og Norge har sænket priserne, skal vi ikke forvente noget lignende fra Telia i Danmark. Ifølge Comon.dk har Telia oplyst, at forretningsmodellen ikke vil hænge sammen med et frit dataforbrug.

Undskyldningen lyder på, at udenlandske operatører har mulighed for, at binde deres kunder længere. I Sverige kan Telia Sonera binde nye iPhone-kunder i 18 eller 24 måneder, mens Netcom i Norge kan binde deres i 12 måneder.

På nuværende tidspunkt er den samlede pris for en iPhone 3G i Danmark under 5.000 kroner, mens den i Sverige billigst koster 6.223 kroner samlet. I Norge er prisen som sagt 8.629 kroner.

Emnet er ikke færdigdebatteret

Fortællingen sluttede absolut ikke her. mobilsiden fortsatte historien. 4/7/2008 fulgte vi op med en vinkel omkring Svensk iPhone: De nye priser – Den videre historie om temaet finder du her. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.