iPhone og iPad kan måske snart købes billigt fra USA

Ny handelsaftale mellem EU og USA vil måske helt fjerne told på produkter købt mellem verdensdelene.

iPhone og iPad kan måske snart købes billigt fra USA

iPhones og andre elektronikprodukter kan i fremtiden blive billigere at hente hjem fra USA, hvis en ny frihandelsaftale bliver handlet på plads mellem EU og USA.

Fredag blev 27 EU-ministre enige om, at starte forhandlinger, der skal fjerne toldbarriererne mellem de to verdensdele.

Der arbejdes på at få lavet mere enkle regler, da de nuværende kan være svære at gennemskue. Forskellige produkter er nemlig belagt med forskellig told. For eksempel pålægges der 13,9 procent told på elektronikprodukter.

Hvis aftalen bliver en realitet bliver produkter som iPhone, iPad og andre elektronikprodukter billigere for forbrugerne, da EU går efter en aftale, hvor tolden helt bortfalder.

”Jeg er ikke i tvivl om, at du kan få en billigere iPad eller iPhone eller lignende i fremtiden”, siger Handelsminister Pia Olsen Dyhr til DR Nyheder.

Ministeren håber at aftalen kan falde på plads i løbet af to år, men siger samtidig, at det nok først kommer til at ske inden for tre til fire år.

Seneste tilføjelse til historien

Næste kronologiske indslag i fortællingen kommer her. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 17/6/2013 fulgte redaktionen op med et indlæg omkring iOS 7 giver hint om næste iPhone – Følg det videre forløb her. Læs også seneste nyt om temaet her.