iPhone: Tager de ringeste billeder

Ny test viser, at prisen på telefonen ikke viser noget om kvaliteten på kameraet. Men kameraet i mobiltelefoner kan ikke erstatte et rigtigt kamera.

iPhone: Tager de ringeste billeder

Politiken har foretaget en test for at finde ud af hvilken mobiltelefon, der tager de bedste billeder. I testen deltog fem telefoner, der alle kan gå på nettet enten via 3G eller WiFi, og kan afspille musik og meget andet.

Det der var fokus på i testen var, hvordan mobiltelefonerne er at bruge som kamera, samt hvilke efterbehandlings-muligheder der er bagefter.

Der blev taget billeder i to forskellige situationer, der begge afspejler et behov, som skal dækkes for, at mobilkameraet kan erstatte et almindeligt lommekamera.  Så i testen blev taget et udendørsbillede med masser af lys, samt et indendørs med en belysning, der kendetegner en hyggelig middag.

Politikens fotochef Thomas Borberg udtaler om testen:

– “Billederne i testen viser, at man ikke kan erstatte et rigtigt kamera med kameraet på en mobiltelefon – og slet ikke til situationer i aftenlys.” Samtidig konkluderer han også, at iPhone skal være glad for, de kan så meget andet, for billeder det kan de ikke.

De fem telefoner, som var med i testen var Sony Ericsson C905, Samsung I8910 HD, Nokia N86, LG Arena og Apple iPhone 3G S. Vinderen blev Sony Ericsson C905.

Du kan her se Mobilsiden.dk’s egen kameradyst med Sony Ericsson Satio og Samsung Pixon12 her.

Det videre forløb om Mobiltelefon

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek seneste nyt om temaet. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 26/2/2010 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med sagen om Lyden i mobilen bliver krystal-klarKlik her for at åbne artiklen.. Seneste nyheder om Mobiltelefon finder du her..