iTunes skruer op for lydkvaliteten

Nu bliver lydkvaliteten bedre på nogle af sangene i iTunes.

iTunes skruer op for lydkvaliteten

Der er ikke mange pibe-rygende hifi-entusiater der har meget tilovers for kvaliteten af den musik, der kan købes på iTunes.

Men måske er der håb for dem.

Apple har i hvert fald iværksat et nyt projekt kaldet Mastered For iTunes, hvor de beder producenterne – altså pladeselskaberne – om at levere musikken i en bedre kvalitet. Noget, der kan komme os brugere til gode.

Apple beder, i et såkaldt whitepaper, producenterne om at levere musikken som filer med kvaliteten 24-bit/96kHz, og ikke, som nu i 16-bit/44,1kHz som er svarende til CD-kvalitet (altså inden komprimeringen til AAC begynder, red.).

Apple skriver:

“Keeping the highest quality masters available in our systems allows for full advantage of future improvements to your music”.

Blandt de albums, der allerede har fået Mastered For iTunes-stemplet er Madonnas MDNA, U2’s Achtung Baby og Paul McCartneys Kisses On The Bottom

Du kan læse Apples whitepaper på Apples egen Mastered For iTunes-hjemmeside.

Opdateringer i sagen

Alle gode fortællinger har sin fortsættelse. mobilsiden fulgte op på sagen. 16/2/2012 havde redaktionen fokus på sagen; LG Prada 3.0 – en model på ”catwalken” (mobiltest)Klik her for artiklen.. Læs også seneste nyt om emnet her.