iTunes U er i brug på videregående uddannelser

Apple gør klar til indtog på uddannelses-institutioner verden over. Norge er gået med på moden – mon Danmark følger efter?

iTunes U er i brug på videregående uddannelser

”I gamle dage” stod læreren med ryggen mod klassen og tegnede på tavlen med et kridt og når det gik rigtig vildt for sig, så kom overhead-projektoren frem. Skulle der vises video så skulle læreren skrive sig op til et fjernsyn og en VHS-afspiller, eller være heldig det var ledigt.

I dag har skoleelever det lettere, med bærbare computer og tablets – og ofte også en smartphone i lommen.

I dag er virkeligheden en anden og også her byder Apple ind, og satser med deres iTunes U på, at tilbyde gratis videoer, podcasts, PDF-filer og andet til brug i undervisningen eller til selvstudie.

Materialet lægges hurtigt ned på computeren via iTunes eller på en iPod, iPad eller iPhone. Det er dog ikke kun amerikanske universiteter, som benytter iTunes U. Også i Norge er et par videregående uddannelser begyndt at benytte iTunes U. Det skriver Amobil.no.

Amobil.no har set nærmere på brugen af iTunes U på de norske uddannelses-institutioner, og konklusionen på fordelen og ulemperne mellem iTunes U og andre muligheder er fra projektlederen kort og godt, at de andre muligheder endnu ikke lever op til iTunes U.

Projektleder for Telemark Fylkeskommune i Norge, Rune Mathisen, er meget entusiatisk omkring de muligheder der er med iTunes U, men lægger ikke skjul på der også er ulemper ved løsningen.

Først og fremmest bliver eleverne låst til Apples økosystem med iTunes og dermed også produkter som iPhone, iPod og iPad, men samtidig tilbyder YouTube ikke en komplet løsning for dem.

Umiddelbart kender vi ikke til danske uddannelsesinstitutioner, som benytter iTunes U endnu – hvis du gør, så skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Historien er ikke slut

Redaktionens fokus på tematikken gik videre. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 17/8/2012 fortsatte vi fortællingen med en ny vinkel på Sikker skolevejs applikation er en ommer – Den videre historie om temaet finder du her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..