Apple har mistet magien – men ikke tryllestøvet

Kommentar: Steve Jobs er væk. Det samme den unikke magi og mystik, der omgav Apple. Desværre!

Apple har mistet magien – men ikke tryllestøvet

Ingen mobilproducent kan samle og dele vandene som Apple. Alle har en mening om deres gøren og laden, særligt deres populære iPhone.

Med den nye Apple topchef Tim Cook ved roret tegner sig et billede af en teknologivirksomhed, der er begyndt at ligne alle andre.

Præsentationen af iPhone 5 var den dårligst bevarede hemmelighed fra Apple til dato. Ved tidligere lanceringer har kun meget få detaljer været kendt af offentligheden inden præsentationen – glemme-uheldet med iPhone 4 var en smutter. Men forglemmelsen afslørede ikke produktet-detaljerne på forhånd.

Inden Tim Cook gik på scenen var iPhone 5’s hovedtræk på forhånd kendte. Faktisk var der mindst lige så mange detaljer ude på nettet, som før Nokias Lumia 920-præsentation for en uge siden.

Apple, iPhone 5

Jeg gættede rigtigt – næsten!

Jeg lavede før Apples event en liste over fem ting, der ville komme i iPhone 5. Jeg fik ret i fire et halvt punkt.

Mine gæt var: Større skærm, Nano SIM-kort, nyt ladestik med magnet, nyt design og 4G LTE.

Det eneste jeg ikke ramte helt præcist rigtigt med var ladestikket. Der blev tale om et nyt stik, men uden magnettilslutning, som vi har set det på Macbooks.

– Se hvilke rygter om iPhone 5 der var rigtige

Derudover slap navnet, iPhone 5, også ud på Apples website, inden showet i USA startede. Sådanne smuttere er helt normalt, for alle producenter – dog har Apple tidligere været en undtagelse. Men helt ærligt. Hvorfor skal den hedde iPhone 5, når det er den sjette iPhone?

– iPhone 5 – navnet giver ikke mening

Kan ikke holde på hemmeligheder

Jeg elsker at blive overrasket. Og det har Apple hidtil formået at gøre, fordi oplysningerne i Steve Jobs tid, blev internt i Apple.

Steve er væk. Det samme er evnen til at holde på hemmeligheder. Det er synd. For netop deres arrogance og hemmelighedskræmmeri, har været det helt magiske omkring Apple.

Det svarer lidt til når de kongelige gifter sig borgerligt med naboens datter. Så spises også lidt af eventyret om prinsessen og det halve kongerige. Kongehuset er dog ikke afhængige af salgstal, det er Apple.

Stadig en fed smartphone

Selvom tryllestøvet udeblev, fortjener iPhone 5 pæne ord med på vejen.

Designet er fortsat i verdensklasse. Mange vil synes om aluminium og glas med den eksklusive følelse der ligger i det, fremfor f.eks. Samsungs tynde plastikmobiler.

Skærmen er blevet større, hvilket jeg synes er den vigtigste nyskabelse i iPhone 5. Det var også påkrævet at der kom mere skærmplads, da vores brug af smartphones og dens muligheder, har udviklet sig enormt de senere år. F.eks. surfer vi nu LANGT mere på internettet fra smartphonen.

Desuden er brugen af applikationer og navigation også ting, der kræver god skærmplads.

Det nye headset giver plus i karakterbogen, men det nuværende er da bestemt heller ingen positiv oplevelse. Placeringen af jackstik til headset i bunden af telefonen, er lige så idiotisk som når et ladestik placeres i toppen af en telefon.

4G bliver folkeligt med Apple

Apple plejer ikke at være først med nye teknologier. Men 4G LTE er en undtagelse.

Samsung har allerede udmeldt 4G-udgaver af blandt andet Galaxy S III og Note II, men når også iPhone 5 kommer med denne teknologi, så vil det øge opmærksomheden omkring de nye lynende hurtige mobile dataforbindelse.

Jeg tror at Apple kan være med til at booste 4G-fremmarchen til fordel for alle kunder og producenter.

Apple, iPhone 5

Skal du købe iPhone 5?

Apple vil sælge enormt mange iPhone 5-enheder. Uanset det faktum, at 5’eren ikke repræsenterer groundbreaking udvikling og innovation. Det er mere af det samme som vi kender; ”Why fix it if it ain’t broken”?

– ”Jeg har bestilt AFSINDIGT mange iPhone 5 hos Apple”, sagde en indkøber hos et af de store teleselskaber til mig efter lanceringen. Det indikerer i hvert fald, at nogen derude, stadig tror på Apple.

– 10 forskelle på iPhone 4S og iPhone 5

Har du en iPhone 4S du er glad for, så er der ingen grund til at opgradere. Men tro mig! Du vil, gøre det alligevel, når først du ser iPhone 5 live. For lidt magi og tryllestøv, er der stadig i posen.

Det næste i sagen

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med sagen. 1/6/2012 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med en artikel der belyste emnet Apple-boss vil have mere hemmelighedskræmmeri – Du kan læse den her. Se også de seneste nyheder om temaet her.