Kæmpe regning for brug af skole iPad

Skolebørn i Odder fik gratis iPad af kommunen - forældrene betaler dyrt for deres børn brug.

Kæmpe regning for brug af skole iPad

Som vi tidligere har fortalt, så har Odder kommune investeret i iPads til kommunens elever og lærer. Glæden blandt kommunens børn har været stor, men for nogle forældre har introduktionen af iPad også givet økonomiske lommesmerter. Det skriver DR.dk.

Selvom børnene har fået en gratis iPad til skolebrug, så har nogle forældre fået store regninger for brugen af iPad’en. Bettina Kjær Jensen er en af de uheldige forældre, der har måttet betale 2.400 kroner, fordi hun gav sin 12-årige søn lov til at købe spil i Apple Store.

Det var kun meningen, at sønnen skulle købe et spil til 12 kroner, men hun var ikke opmærksom på, at hendes kortoplysninger blev gemt i iPad’en, så kunne hendes søn købe løs i spillet. Sønnen købte løs, indtil hendes bank valgte at spærre hendes dankort.

– “Det opdager jeg lørdag morgen, da jeg står nede ved bageren, og mit dankort ikke vil gå igennem nogle af deres automater,” fortæller hun til DR.dk og tilføjer, at hun ved, at der også er andre forældre har fået store regninger for deres børn brug af Apples App Store.

Odders kommunaldirektør Jesper Hjort siger til Horsens Folkeblad, at kommunen nu har lagt en advarsel ud på kommunens iPad hjemmeside. Men han understreger samtidig, at det er forældrenes ansvar, hvad deres børn laver med deres iPad i fritiden.

Sådan undgår du ubehagelige overraskelser

Her på Mobilsiden har vi tidligere advaret forældre imod faren ved at give deres børn et “kreditkort” i hånden. Der er ingen undskyldning, som forældre, for ikke at sikre sig selv og ens børn imod ubehagelige overraskelser.

iOS platformen indeholder flere muligheder for at begrænse børns muligheder for køb af spil og tjenester. Disse muligheder bør man som forældre benytte sig af.

Først og fremmeste skal man være klar over, at man ikke kan købe og installere spil uden at indtaste kodeordet til den pågældende konto til App Store.

Dernæst skal man være klar over, at når man har indtastet sit kodeord for at installere et nyt spil, så står ens konto åbnet de næste cirka tyve minutter – og først derefter kræver iOS enheden kodeordet indtastet igen. I de tyve minutter står enheden så at sige åbent og børn kan uhæmmet købe løs på ens kreditkort.

Denne faldgruppe kan dog med lethed helt undgås ved udelukkende at købe og installere spil på ens computer, og derefter synkronisere spillet over på iOS enheden.

Alternativt så kan man også helt fjerne mulighederne for in-app køb og installation på enheden. På iOS enheder ligger denne mulighed for at begrænse købsmulighederne under menupunktet:

Indstillinger – Generalt – Begrænsninger – Tillad indhold – Indkøb i programmer.

Under begrænsninger kan man også fjerne adgangen til f.eks. Safari, YouTube eller kameraet, og man kan forhindre, at der bliver installeret eller fjernet apps på enheden.

Læs mere: Nintendo DS er ALT for dyr – her er et billigt alternativ

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 26/1/2012 gik vi videre og publicerede en artikel omkring iPad overhaler computeren – Forstættelsen i sagen kan læses her. Se også seneste nyt om tematikken her..