Kameraduel: Sony Xperia Z2 mod HTC One (M8)

Kan HTC’s fire store Ultrapixels klare sig mod Sonys overmagt på 20 megapixels?

Kameraduel: Sony Xperia Z2 mod HTC One (M8)

Sidste uge matchede Mobilsiden.dk kameraerne i de to nye superstjerner, HTC One M8 og Samsung Galaxy S5, op mod hinanden i sidste uge. Ikke overraskende var de 16 megapixels i Samsung Galaxy S5 langt overlegne i forhold til HTC’s i dagslys, men de små pixels i S5 fik svært ved at følge med HTC under svære lysforhold.

En anden bejler til kameratronen finder man i Sonys kommende flagskib: Xperia Z2. Sony anvender også små pixels som i Samsungs flagskib, men har udstyret vidunderet med en 50% mere lysstærk optik på f/2.0. Billedchippen hos Z2 er også 60% større end HTC’ens. Sony er altså en stærk rival til HTC One M8 og Samsung Galaxy S5.

Første mission: Gråvejr

Sony Xperia Z2 gør det godt med en ellers grå scene – billede er dog en smule for rødligt.
HTC gør det også godt, så længe man ikke zoomer helt ind. Kontrasten er høj og det giver et flot billede.

Første round foregår i dagslys, sceneriet er igen en forårsgrå eftermiddag i Taastrup. I fuldt dagslys fokuserer HTC One M8 tjept og sikkert, Sonyen skal dog have et millisekund eller to mere før fokus er i hus. Den Z2 vi anvender er en prototype, så der kan stadigt nå at komme flere forbedringer i ydelsen.

Begge kamphaner arbejder bravt for at pumpe liv i den grå scene, HTC har en lidt varmere farve og lidt større kontrast der flatterer. I det andet ringhjørne er Sony Z2 mere nuanceret i farverne. Himlen er eksempelvis ikke brændt ud, hele billedet har dog et svag lyserødt skær.

Med 20 megapixels kan der zoomes meget ind og Sony’en bliver lidt ulden – men stadigt fint for en kameramobil
Her får HTC svært ved at følge med. Med bare 4 megapixels kan den bare ikke følge med Sonyen.

Zoomer man helt ind, overhaler Xperia Z2 som forventet HTC One M8. Der er bare langt flere detaljer at hente i Sony-telefonen. Når så det er sagt, er detaljerne noget grynede og præget af støjreducering. HTC’en må dog stadigt bøje sig i støvet over for overmagten.

Sony Xperia Z2 klarer sig utrolig godt til trods for det meget svage lys, her er både farver og detaljer.

Anden round: Væk med lyset

Det her skulle være HTC One M8’s hjemmebane, billedet kan bruges men lever ikke op til det Sony præsterer.

Anden round foregår på HTC’ens hjemmebane: i mørke. I denne scene er det kun den gullige gadebelysningen der skinner motivet op – lysniveauet her kan få de fleste kameramobiler til at gå i sort. Selv etteren fra HTC døjer med at sluge nok lys til eksponere motivet. Sony Z2 udemærker sig her ved at levere et farverigt og ganske brugbart billede – imponerende!

Nærstuderer man billedet, bliver det endnu tydeligere hvordan HTC hapser efter vejret og døjer med at hive detaljer og farver ud af scenen. Z2 er til gængæld i stand til at levere både teksturer, fine farver og skruer man opløsningen ned til 4 megapixels står det hele skarpt.

Sony Xperia Z2 er her nedskaleret til samme opløsning som HTC One M8. Og her er stadig masser af detaljer og farver. Imponerende.
HTC One M8 gør det udemærket under de sværre lysforhold men må se sig slået på egen bane

Dermed peger alt på at Xperia Z2 vil krones som bedste Android kamera – i hvert fald i når mørket falder på. Sony har udført et godt arbejde. Det er dog kun en forsmag på de mange features som M8 og Z2 kameraerne indeholder. HTC M8 kan med sin kameraduo skabe slørede baggrunde -ligesom på spejlrefleksen. På den anden side kan Z2 optage video i mageløse 4K.

Den endelige dom må derfor vente til anmeldelsen. Men Sonys nye flagskib lover ualmindeligt godt.

Sagen efterfølgende

Næste interessante fortælling om emnet. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 2/4/2014 kom den efterfølgende historie med fortællingen om Samsung lancerer tre nye billige tablets – Læs videre her. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.