Kan Telia også nå 500 LTE mobilmaster i år?

TDC har lovet, at de når op på 500 LTE master i år, men hvordan ser det ud hos konkurrenten?

Kan Telia også nå 500 LTE mobilmaster i år?

Som vi tidligere har skrevet, så er TDC så småt begyndt at røre på sig, når snakken går på 4G LTE. Godt nok foregår det meste stadigvæk mest i ord i stedet for handling, men teleselskabet lover, at selskabets LTE dækning bliver øget i år, og TDC forventer at nå op på 500 LTE mobilmaster.

TDC kunne endvidere fortælle, at teleselskabet satser på at nu ud til 99 procent af befolkningen med 4G LTE – uden dog at ville fortælle præcist, hvornår dette mål bliver nået.

TDCs 500 4G LTE master er stort tal – men hvor stort er tallet egenligt sammenlignet med TDCs nuværende eneste konkurrent på 4G LTE markedet?

Telia er langt foran

Telia er som bekendt TDCs eneste 4G LTE konkurrent på nuværende tidspunkt, derfor har vi spurgt Telia om, hvordan det går med deres udruldning af 4G LTE, og hvor mange 4G LTE mobilmaster Telia har på nuværende tidspunkt.

Telia satser kraftigt på at få en licens på 800 MHz frekvenserne, som efter planen skulle komme på auktion i maj måned 2012.

Med en 800 MHz licens i hånden bliver det nemlig muligt, at komme til at dække på 4G som på 3G. I Telias tilfælde altså omkring 98,7 procent af danskerne, hvilket også det samme som Telias i dag dækker med 3G.

– “Telia har bestemt tænkt sig at bevare førerpositionen på LTE – eller 4G, som vi kalder det. Vi dækker allerede 75 pct. af befolkningen med 4G,” fortæller Mette Honoré, pressechef hos Telia, og forsætter:

– “Vores mål for 4G-master i 2012 er på omkring 1400, og vi er der næsten. Herefter vil udbygningen som nævnt afhænge af 800 MHz-frekvensen.”

Telia bruger i dag – ligesom TDC – 4G LTE på 2600 Mhz i de største byer, mens mindre byer og landområder dækkes med 4G LTE på 1800 MHz.

Læs også:
Hvad er TDCs planer med 4G LTE?

Historien efterfølgende

Redaktionen følger op med den seneste udvikling om temaet. mobilsiden har holdt fast i temaet. 29/2/2012 blev fortællingen ført videre med nyheden TeliaSonera vil tage penge for brugen af Skype – Følg det videre forløb her. Meget er sket siden. Klik her for at læse seneste nyt om emnet..