Kina er nu verdens største mobilmarked

USA er blevet overhalet, som verdens største marked for smartphones – Kina har nu taget førstepladsen.

Kina er nu verdens største mobilmarked

Kina aftager nu omkring 22 procent af den globale leverance af smartphones, og USA der tidligere har været i førertrøjen står nu kun for 16 procent. Det viser nye tal fra mobilanalysehuset Canalys.

Samsung har førertrøjen på i Kina, og har en andel på 22 procent af markedet i første kvartal, Apple er på andenpladsen med 19 procent. På tredjepladsen ses Nokia, som netop er lanceret Lumia-serien med to kinesiske mobilselskaber. Det skriver Business.dk.

Android-telefoner er hotte i Kina – to tredjedele af alle solgte smartphones i første kvartal i år var Android-telefoner, og mere end en tredjedel af de leverede Android-telefoner i verden lander netop nu i Kina.

Kineserne producerer også selv Android-telefoner, og vil forsøge at erobre det europæiske marked. Det er blandt andet Huawei Honor, som skal være medvirkende til dette.

Sidste nye om temaet

Det tog ikke lang tid, temaet taget i betragtning, inden der kom nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. 28/5/2012 publicerede vi sagen Fangsten af mobil-farlige bilister er fordoblet – Forstættelsen om temaet kan læses her. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.