Kinesere: verdens største inden 10 år

Xiaomi er ikke så kendte uden for Asien, men det kan de hurtigt blive, hvis de når deres målsætning

Kinesere: verdens største inden 10 år

De sælger kun til Asien, og det er ikke engang alle asiatiske markeder, men alligevel er Xiamo den tredjestørste mobilproducent i verden. Det er ikke nok for kineserne, der vil kravle op over Apple og Samsung og indtage førstepladsen om 5-10 år.

Læs også: Microsoft og Xiaomi direktør i møde, ny Xiaomi Windows telefon?

Firmaet blev stiftet så sent som i 2010, og det var først i 2011, firmaets første telefon kom på gaden. I spidsen for Xiaomi er den tidligere Google-mand Hugo Barra, der har gjort et godt stykke arbejde med firmaet.

Xiaomi bliver kaldt ‘Kinas Apple’, og selvom det, i hvert fald i nogles ører, kan lyde som en kompliment, så er det ikke ubetinget. En del af tilnavnet kommer på grund af design, som nogle kalder kopiering af Apples i Xiaomis Mi-serie.

Læs også: Samsungs førerposition truet

Der er både elementer, der taler for Xiaomis mission og ellementer, der taler imod den. I og med Xiaomi kun sælger til et meget begrænset antal markeder, så vil de kunne øge salget betragteligt ved at blive mere globale.

Apples og Samsungs dominans er dog til at tage og føle på, da de tilsammen stod for 37 procent af alle verdens solgte smartphones i sidste kvartal. I samme periode stod Xiaomi for 5,6 procent.

Læs også: Xiaomi sælger mere i første halvdel af 2014, end hele 2013

Xiaomi er kendt for sine lave priser i forhold til gode specifikationer sammen med et lidt minimalistisk design, der af og til læner sig op af Apples.

Et eksempel er Xiaomi Mi 3, der lige nu kan købes for hvad der svarer til under 1500 danske kroner. Det er en 5″ FullHD skærm, Snapdragon 800 2,3GHz processor, 2GB RAM, 3050mAh batteri og 13MP kamera.

Det er specifikationer, der er yderst sammenlignelige med de fleste etablerede Android-flagskibe, som gerne koster 3 gange mere. Du kan se designet herunder eller læse mere om Mi 3 på Xiaomis egen hjemmeside(Bare rolig – den er på engelsk).

Xiaomi Mi3

Seneste nyt om Xiaomi

Selvfølgelig fulgte vi op. Steen Jørgensen valgte at gå videre med sagen. Allerede d. 24/2/2022 fulgte vi historien op med en ny vinkel på temaet Nye smart home produkter fra Xiaomi – Du finder den her. Se de seneste nyhede om temaet her.