Kinesisk regering nægter at købe Apple

Alle offentlige instanser i Kina er blevet forbudt at købe produkter fra Apple fordi de bruger for meget strøm

Kinesisk regering nægter at købe Apple

I Kina har man ikke den store tillid til Apple, og derfor har man nu forbudt alle offentlige instanser at købe produkter fra det amerikanske selskab. Den officielle forklaring er, at de ikke levet op til kravene om energibesparelse, men det er tvivlsomt.

Kinesisk stats-tv har før påstået, at iPhones var et problem for den nationale sikkerhed, og selvom Apple har benægtet det, så ligner det en stor modvilje mod Apple fra kinesisk side.

Læs også: Samsungs førerposition truet

Tidligere har Kina også forbudt købet af Windows 8-produkter, efter Edward Snowden har påstået, at amerikanske tech-firmaer har hjulpet den amerikanske regering med at spionere.

De kinesiske privatforbrugere må dog stadig gerne købe Apple-produkter, og Kina vil fortsat være et vigtigt marked for amerikanerne, der får op mod 15 procent af deres indtægter fra det store land.

Mere nyt i sagen

Emnet taget i betragtning, gik det hurtigt med fortsættelsen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 7/8/2014 gik vi videre og publicerede en sag med fokus på Sam Sung sælger Apple visitkort – Historien kan læses her. Se også de seneste nyheder om temaet her.