Klodset entreprenør saver Telias fiberkabler over

En meget klodset TDC entreprenør kappede forbindelsen til Telia backbone netværk.

Klodset entreprenør saver Telias fiberkabler over

En entreprenør, der arbejdede med nogle TDC-kabler på Ny Ellebjergvej i Valby, kom i går til save et hovedkabel i Telias fiber backbone netværk over.

Det resulterede i store problemer for en række Telia erhvervskunder. Det skriver Comon.dk

Entreprenøren savede dog ikke kun Telias hovedkabel over. Efter først at have savet Telias backbone-kabel over, så lykkedes det entreprenøren at save endnu et Telia kabel over, hvorefter Telia henvendte sig til TDCs hovedentreprenør og fortalte om sagen.

– “Han har ikke fulgt de gældende regler. Han har simpelthen savet vores rør over uden at tjekke, om der var kabler i dem. Og så har han savet en forkert operatørs rør over,” fortæller netværksdirektør i Telia Lars Blach Jensen til Comon.dk

Telias mobilenetværk var kun i begrænset omfang ramt, da Telia benytter redundante forbindelser til mobilnetværket. En række erhvervskunder var dog helt afbrudt, hvilket medføre store gener for Telias erhvervskunder.

TDC har efter episoden fyret den uheldige entreprenør, og firmaet kan samtidig se frem til et erstatningskrav fra Telia på udbedring af skaderne på fiberkablerne..

Efterfølgende om temaet

Vi følger op med den seneste udvikling. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. d. 15/12/2011 gik vi videre med temaet i en artikel med tematikken Telia starter priskrig på 4G – Nyheden kan læses her. Se også seneste nyt om tematikken her..