Køb hurtigere hastighed i en applikation

Amerikanske Verizon vil have folk til at betale for hurtigere hastighed direkte i deres applikationer.

Køb hurtigere hastighed i en applikation

Kører Spotify ustabilt eller hakker det i streamingen af nyheder fra DR Nyheder, så tryk på en knap, betal og teleselskabet giver forbindelses hastigheden et ”boost”, og din forbindelse bliver markant hurtigere. Netop denne løsning arbejder det store amerikanske teleselskab Verizon på. Det skriver PCmag.com.

De fleste med en smartphone kender garanteret godt situationen; Man sidder i bussen, der er lang vej hjem, og man har lige startet en applikation såsom DR Nyheder, ViaPlay eller TV 2Nyhederne for at se de seneste nyheder eller måske afsnit af Paradise Hotel.

Streamingen af udsendelsen starter, men der er konstante udfald i streamingen. Netværket er overbelastet, og udsendelsen starter og stopper konstant. Eller hvad med situationen hvor man sidder og venter i evigheder, mens Facebook applikationen i sneglefart henter billederne fra sidste weekends fester.

Så ville de jo være rart, hvis man bare kunne trykke på en knap i applikationen, betale og få den nødvendige båndbredde, så man kan se udsendelsen uden afbrydelser, eller få Facebook til at hente billederne hurtigere end.

Netop det princip arbejder teleselskabet Verizon på. Selskabet vil lave en såkaldt API til udviklere af applikationer. Denne API skal give udviklerne af applikationer mulighed for at lave applikationer, der kan tilkøbe ekstra båndbredde i en begrænset periode.

Ideen er smart, men hvad siger vores kære læsere? Vil I være villige til at betale ekstra for lidt ekstra hastighed, og hvad siger I til princippet i at man kan købe den ekstra hastighed direkte i applikationen? Kom med din kommentar herunder.