Kommentar: Tal om noget andet end iPhone

Har alle en iPhone, gider ingen have den... Telia venter på 3G iPhone, men må ikke fortælle om den endnu.

Kommentar: Tal om noget andet end iPhone

GAB!!! Hvor er jeg træt af at høre om iPhone, og den er ikke engang på markedet endnu – officielt. Alligevel tager jeg chancen, og taler end mere om iPhone – et paradoks 🙂

iPhone er, den bedst solgte – ikke eksisterende telefon på markedet nogensinde – derfor havde jeg faktisk håbet, at Danmark blev forbigået. Dem der virkelig VIL have produktet, har nemlig allerede købt – og solgt det igen.

Selvom Apple ved den kommende iPhone 3G lancering igen vil fortælle verden, at nu kommer endnu et produkt, vi ikke kan leve uden, ændrer det ikke på det faktum, at iPhone nu skal sælges til den store brede målgruppe. Sagen er nemlig, at mobilen langt fra er hot eller unik og waaauw-effekten er efterhånden væk.

Varemærker dør, når alle har dem

Stil-produkter har oftest en livscyklus, som er betinget af, hvor udbredt produktet er; Tasker fra Louis Vuitton var hotte, men så fik alle (kopier) og interessen for produktet forsvandt. Burberry halstørklæder var hotte, men udbredelsen har gjort varen uinteressant – hvem vil give kassen for et tørklæde alle har?

De varemærker som holder distancen er dem, som formår at vedholde eksklusivitet over sig – f.eks. B&O hvor forhandlernetværket er begrænset og prisen er høj.

…så tillykke til Telia, som har vundet retten til, at udbrede iPhone og gøre den "hvermands-eje".

Glem alt om salgstal

Salget kan gå to veje – enten sælges produkterne hurtigere, end hylderne kan fyldes, fordi bredden nu skal se ‘hvad nu det der iPhone er for noget’, eller også – mit bud, sælges det kun i moderate mængder. Hvis førstnævnte scenarie alligevel bliver til virkelighed, vil der så også komme en mængde brugte iPhones til salg indenfor kort tid.

Men jeg kan gætte på, hvad jeg vil, for vi får aldrig svaret på, om iPhone bliver en succes i Danmark. Meldingen vil sandsynligvis være "Vi er rigtig glade for samarbejdet med Apple, og produktet sælger som vi forventede".
 
Er vi heldige at få tal, bliver det for hele Telias markedsområde. Jeg tvivler på, at kommunikationsfolkene vil stå frem og sige "ja, det gik sgu ikke så godt med salget".

Har Telia solgt sjælen?

Da jeg senest mødte Telia Soneras topchef Lars Nyberg, gjorde han det klart, at hvis de fik tilbudt iPhone, kunnne Apple glemme alt om, at få adgang til overskudsdeling i mobiltrafikken. Dette har ellers været Apples foretrukne forretningsmodel.

Nu håber jeg så ikke, sjælen i Telia er solgt, men at der er fundet en anden model. Sagen er, at hvis Telia giver Apple del i mobiltrafikken, for at få ét produkt – hvorfor skulle andre producenter, så undlade at kræve det samme? Med andre ord, ender det i højere priser, og mindre udbredelse af produkter.

3G hos Telia markedsføres med iPhone 3G

Generelt har Telia været yderst mådeholdende med detaljerne om Apple-aftalen.

Naturligvis fordi de ikke må sige, at de vil forhandle 3G iPhone før Apple officielt har lanceret den – og mon ikke, at 3G iPhone kommer i Telias butikker præcis samtidig med, at deres 3G mobilnet åbnes. Så bliver det altså iPhone, som skal deltage i markedsføringen af nettet.

Sikke en sur redaktør…

Nææ nej. Vi er bare forkælede i Danmark; Vi har adgang til alle de nye spændende produkter, og er teknologimæssigt langt fremme. Derfor ligger vi ikke i kø i soveposer, når der kommer nye mobiler. Vi HAR set trykfølsom skærm og gode designs – men vi har også set GPS, fem megapixels kamera, stor hukommelse, god lyd, hurtig netadgang osv. Apple vinder på brugervenlighed – men rolig nu, hvor meget for du give for det?

Tiden giver svar!

Jeg følger naturligvis med i, hvordan Apple klarer sig i Danmark… Her har du fået mine kommentarer. Tiden giver som bekendt alle svar, og måske viser det sig, at jeg tager grueligt fejl – men netop det, gør det jo virkelig interessant, at skrive kommentarer og fremsætte påstande.

Jeg tror forresten salget starter hos Telia, kort efter Apple WWDC den 9. juni eller omkring 29. juni, hvor der er årsdag for salgsstarten på iPhone i USA.

Over and out – god iPhone sommer.

…siger John G med en knap så brugervenlig telefon i hånden, der vil forsøge at tale om noget andet end iPhone 🙂

Historien følges op

Siden redaktionen kørte opslaget er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med sagen. 6/5/2008 gik redaktionen videre og publicerede artiklen SÃ¥ er Madonna mobilklar med W890i – Du kan læse den her. Tjek de seneste nyheder om emnet her.