Konkurrencerådet: Telia og Telenor kan slå netværk sammen

Konkurrencerådet har netop godkendt Telia og Telenors planer om et fælles netværk på 2G, 3G og 4G.

Konkurrencerådet: Telia og Telenor kan slå netværk sammen

I juni 2011 offentliggjorde Talia og Telenor en aftale om at dele netværk i Danmark. Aftalen har siden været under behandling af Konkurrencerådet, men Telia og Telenor har i dag i en pressemeddelelse oplyst, at aftalen er blevet godkendt.

Det betyder at Telia og Telenor kan påbegynde sammenlægningen af deres mobile netværker på både 2G, 3G og 4G (LTE)

Og ambitionerne er da også høje hos selskabernes administrerende direktører Jon Erik Haug fra Telenor og Søren Abildgaard fra Telia:

I dag er en vigtig milepæl for de danske telekunder. Godkendelsen betyder, at vi nu kan gå i gang med at realisere vores ambitiøse planer om at skabe intet mindre end Danmarks bedste mobilnetværk til smartphones, tablets, pc’er og mobile bredbåndsdongler

Når de to netværk er slået sammen, vil det tilsammen bestå af mere end 4.000 mobilmaster, hvilket er markant flere end hos nogen af konkurrenterne.

 

Læs mere:

Overblik: Telenor og Telias nye netværk

Det betyder Telia og Telenors fælles netværk for dig

Netværkssamarbejde er en sparefidus

 


Opfølgning på artiklen

Siden vi publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. 28/2/2012 blev sagen bragt videre med fortællingen LYN-hurtigt internet i lommen – vi har testet Telias 4G-hotspot (produkttest) – Læs her. Få også seneste nyt om sagen her.