Kunderne flygter fra Nokia – Apple nummer ét

Analyse: Kunderne fosser ud af Nokia-butikken, viser de nyeste tal. Apple er nu verdens største smartphone-producent.

Kunderne flygter fra Nokia – Apple nummer ét

Nokia anså i 2007 Apples iPhone for værende et nicheprodukt – hvilket tildels stadig var rigtigt i andet kvartal 2010, hvor Apples markedsandel af 8,4 procent.

Nu et år senere, og en vækst på 142 procent, har Nokia for alvor fået øretæver. Apples markedsandel er nu 20,3 procent mens Nokia sidder på 16,7 procent af markedet for smartphones på verdensplan.

– “I vores øjne er Nokia i øjeblikket ude i en desperat kamp for at stoppe kundeflugten – en vanskelig manøvre når man ikke har konkurrencedygtige telefoner,” lyder det i en analyse fra Sydbank.

Sydbank mener, at Nokia har travlt med at få Windows Phone-smartphones på markedet, men der peges også på, at man ikke har råd til at sende halvfædige Windows Phone-modeller på markedet.

– “Kundernes og anmeldernes modtagelse af efterårets produkter med Windows Phone bliver altafgørende for Nokias fremtid og rolle i smartphone-segmentet,” slutter analysen.

Analysen kommer fra Sydbank der har set på selskabernes regnskaber for andet kvartal. 

Redaktionen har mere til sagen

Siden redaktionen kørte denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 27/7/2011 havde redaktionen fokus på en artikel der belyste emnet Snart kan Xperia X10 opdateres til Android 2.3Klik her og læs den fulde artikel.. Se også de seneste nyheder om temaet her.