LG Optimus 2X – opsummering af fejlsagen

Overblik: Få her et overblik over sagen om sort skærm og genstarts-problemerne på LG Optimus 2X.

LG Optimus 2X – opsummering af fejlsagen

Lige siden LG ramte markedet med deres topmodel Optimus 2X har produktet været i modvind.

Herunder får du overblik over sagen.

Marts 2011

LG Optimus 2X kom i starten af marts måned på hylderne hos blandt andet teleselskaberne i Danmark. Prisen lå omkring 4.500 kroner.

Der var stor spænding blandt mobilkøberne, der havde glædet sig til LGs nye topprodukt, der var den første mobil på markedet med dual-core processor. 

April 2011

Eroforien over den nye dual-core smartphone lagde sig hurtigt. Fra slutningen af marts og ind i april, begyndte brugere verden over at rapportere om store problemer med produktet.

På udviklerforumet XDA Developers klagede 2X-ejere over, at mobilen spontant genstarter eller slukker. Problemerne ses blandt andet under opladning.

LG sagde dengang til Mobilsiden.dk, at “Vi har ingen oplevelse af, at der skulle være problemer“.

Samtidigt begynder læserne af artiklerne i Danmark også at rapportere om genstartsproblemer, og udfordringer med sort skærm.

Den 19. april kryber LGs danske mobilchef Morten Aagaard til korset,og erkender fejl på Optimus 2X.

Dengang sagde han “Vi er opmærksom på, at visse Optimus 2X brugere lejlighedsvis oplever, at produktet kan fryse eller slukke vilkårligt.”

LG lovede, at der inden for kort tid ville blive udsendt en softwareopdatering til produktet.

Maj 2011

LG forsøger at nedtone problemerne med deres topmodel og siger nu, at det er et fåtal af køberne der har en telefon, som fejler.

LG Optimus 2X, opdatering
Trods en software-opdatering oplever nogle brugere fortsat fejl på Optimus 2X. (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Juni 2011

Fejlrettelsen blev i sin tid lovet til at være klar omkring påske, senere midten af maj og så den 17. juni er meldingen, den skulle være lige på trapperne.

Desværre for mobilejerne kom opdateringen ikke som lovet.

Juli 2011

Efter at have været udskudt en del gange, melder LG, at fejlretningen til deres topmodel nu er klar til download. Det sker den 5. juli 2011.

Men samme dag begynder de første meldinger fra læserne på Mobilsiden.dk at løbe ind. Samstemmende lyder det, at mobilen er blevet hurtigere, men at bl.a. genstartsfejlen stadig er forekommer hos nogle ejere. Nu oplever flere også problemer med det trådløse netværk og alarmen i mobilen.

Problemramte kunder skal henvende sig til LGs kundeservice, siger LG nu til Mobilsiden.dk.

20. juli bliver der i USA lagt sag an mod LG der anklages for, enten at kende til problemet, eller burde kende til det – uden at gøre noget ved det.

Dagen efter melder Danmarks største teleselskab TDC ud, at kunderne kan få pengene tilbage for produktet, hvis det efter reperation stadig har samme fejl.

Kort efter kom også Telenor, Telia , CBB, Bibob, 3 og Call Me kunderne til udsætning, og tilbød nogenlunde samme returpolitik som TDC med tilbud om pengene retur for produktet.

Den foreløbige kulmination på sagen kom den 26. juli for LG overfor Mobilsiden.dk erkender, at nogle kunder efter opdateringen, fortsat kan have problemer.

Efterfølgende valgte Telmore midlertidigt at stoppet salget af mobilen indtil varelageret er blevet opdateret.