Lollipop er fortsat under langsom udbredelse

Den nyeste version af Android, Lollipop, har stadig ikke fået fat på markedet. Udbredelsen går fortsat langsomt for sig.

Lollipop er fortsat under langsom udbredelse

Den nyeste Android-version, Lollipop, udbredes med langsomme skridt til verdenens Android-smartphones.

Det viser statitikken fra Androids udviklerside, der hver måned opdateres med nye tal for udbredelsen af Android-versionerne.

Læs også: Lollipop fortsat langt efter KitKat og Jelly Bean

Lollipop har således sneget sig op på 3,3 % fra 1,6 % sidste måned – altså en stigning på 1,7 procentpoint. Det kan umiddelbart virke som ganske få Lollipop-enheder, men det skal ses i lyset af den enorme mængde af Android-smartphones og -tablets, der er på markedet i dag.

Alene i 2014 blev der solgt over 1 mia. Android-smartphones ifølge analyseinstituttet IDT, og med en markedsandel på omkring 80 % svarer de 3,3 % i udbredelse af Lollipop til en hel del enheder.

Se også: 1,2 mia. smartphones solgt i 2014

Man kan dog ikke komme udenom, at over 80 % af Android-enhederne stadig kører de to tidligere versioner, KitKat og Jelly Bean, som er henholdsvis 1,5 og 2,5 år gamle. Det gør heller ikke udsigten til en hurtigere vækst af Lollipop bedre, når Kitkat fortsat øger udbredelsen. Alene fra februar til marts måned steg Kitkat’s udbredelse med 1,2 procentpoint.

Version 4.1, Jelly Bean, og ældre mister til gengæld terræn. På en måned er der sket et fald på 2,9 % for disse ældre Android-versioner.

Læs også: Android og iOS dominerer salget af smartphones

Mere nyt om Smartphone

Siden redaktionen publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 25/2/2015 havde vi dette at sige med en artikel der drejer sig om HTC One (M7) får nu Lollipop i Danmark – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Se de seneste nyhede om temaet her.