Loven brydes for at skabe mobildækning

Folk må ty til lovbrud for at få dækning på mobiltelefonen.

Loven brydes for at skabe mobildækning

Mange folk opsætter ulovlige repeatere i områder med dårlig mobildækning. Det skriver DR.dk

Efterhånden som mobiltelefonen har fortrængt fastnettelefonen, så klager stadig flere over de mange døde mobilzoner – også kaldet mobilhuller.

Disse mobilhuller gør det umuligt at benytte mobiltelefoner, og det kan have fatale konsekvenser i nødsituationer.

Den manglende dækning får nogle folk til at opsætte ulovligt udstyr for at forbedre dækningen.

– “Folk er så frustrerede efterhånden. Og kan de øre noget selv, så gør de det. Næsten ugentligt får jeg flere opkald fra hele landet angående en GSM-Booster. Den kan forstærke signalet, men er ulovlig og derfor ikke noget vi kan levere. Så jeg siger at de må google den. For det er noget man har og tillader i mange af vores nabolande,” siger Benny Jacobsen indehaver af Midtcom i Viborg til DR.dk og forsætter:

– “Jeg kan godt forstå at ældre mennesker med et sommerhus uden mobildækning har brug for en løsning. Det er jo farligt, hvis en af dem får et ildebefindende og kun kan tilkalde hjælp ved at stå på tæer på en bakketop for at få signal.”

Brugen af GSM boostere eller repeatere er dog ulovligt, da de kan forstyrre mobilsignalet i større området.

Forkert brug af en repeater kan føre til fatale konsekvner for andre mennesker, der pludselig ikke kan komme i kontakt med f.eks. alarmcentralen.

DRs brugere har indrapporteret en del mobilhuller, som kan ses på et kort her.

Redaktionen fastholder fokus på sagen

Sagen er ikke slut. Redaktionen har fulgt op på emnet. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 5/1/2012 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med en historie med fokus på Hvert 10. unge dansker hører musik på max volumen – Følg den videre histore her. Seneste tidende om temaet kan du læse her..