Mac’en stormer frem i Danmark

Apples computer har gode tider.

Mac’en stormer frem i Danmark

Apple fortæller aldrig om markedsandele på lokale markeder, men via Net Applications kan vi konstatere, at vi danskere er gevaldigt glade
for Apples produkter – og tager dem til os i stigende grad.

Således er antallet af computere med Apples Mac OS X operativsystem steget fra 5,5 procent i 2008 til hele 13,6 procent her i Danmark.

Men også antallet af Linux-computere er stigende – faktisk er andelen næsten fordoblet i samme årrække; fra en markedsandel på 0,6 procent i 2007 til 1,1 i dag. Det er naturligvis gået hårdt ud over Windows, der er faldet tilsvarende.

I 2007 havde Windows en markedsandel på 94,8 procent, men

den er nu faldet til 85,3 procent.

Indtil 2008 var mængden af Mac-computere relativt stabil på lige
under 5 procent af det samlede billede. Men i 2008 skete der noget: Apple lancerede iPhone herhjemme. Her på redaktionen gætter vi på, at der er mange, der på grund af forelskelse i iPhone, har valgt at skifte Windows-computeren ud med en Mac.

Selv om vi danskere er glade for Apple, så stikker vi ikke svenskerne, hvor Mac’en på blot et år har øget sin markedsandel fra 10 til 15
procent. I Norge har Mac en markedsandel på 10 procent.

Tallene fra Norden er et godt stykke over Mac’ens markedsandel på verdensplan – den er nemlig kun på omkring 7 procent.

Tallene fra Net Applications er baseret på antallet af internetopkoblede computere, så der skal kalkuleres med en vis fejlmargin. Men det ændrer ikke på tendensen : Mac’en er på vej frem.

Det sidste nye om emnet

Siden denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte historien. 1/11/2011 kørte vi fortællingen Det betaler du for iMessageKlik her og læs historien.. Se også seneste nyt om tematikken her.