Markedsandel: Apple går frem, mens Android for første gang oplever et fald

Den seneste opgørelse over markedsandele for operativsystemer viser, at Apple i fjerde kvartal havde fremgang, mens Android for første gang oplevede et fald.

Markedsandel: Apple går frem, mens Android for første gang oplever et fald

Analysefirmaet Gartner har udsendt en opgørelse over markedsandele for mobile operativsystemer.

Opgørelsen viser, at Android for første gang taber markedsandele til Apples iOS. Udviklingen skyldes, at Apple solgte rigtig mange iPhone 4S i sidste kvartal af 2011, skriver Amobile.no.

Apple solgte 35,5 millioner smartphones med iOS, hvilket gav Apple en markedsandel på 23,8 procent.

Der blev til sammenligning solgt 75,9 millioner Android mobiler i fjerde kvartal, hvilket gav Android en markedsandel på 50,9 procent. Det er et fald fra tredje kvartal, hvor Android havde 52,5 procent markedsandel.

Dermed har Android stadig den største markedsandel efterfulgt af Apple. På tredjepladsen kommer Symbian med en andel på blot 11,7 procent.

Undersøgelsen viser også, at Microsofts Windows Phone har en andel på bare 1,9 procent. Dermed ligger Microsoft kun lige over kategorien “Øvrige”  i undersøgelsen.

Mere nyt om Apple

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik et skridt videre. 16/2/2012 vinklede vi sagen videre med historien om Apple sætter stopper for dataindsamling i iOS – Læs den her. Se også seneste nyt om temaet her.